Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

TO TEΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!



Της Σταυριανής Καραμανίδη


Άπιστοι Θωμάδες, απανταχού επιστήμονες και επιμόνως αισιόδοξοι, μετανοείτε, γιατί, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ελλάδα», η προφητεία των Μάγια είναι πέρα για πέρα αληθινή και ως το μεσημέρι παίρνει σάρκα και οστά. Το τέλος του κόσμου, όπως τον ξέρουμε, έρχεται σήμερα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων.Κατακλυσμοί, σεισμοί, τσουνάμι, ηφαιστειακές εκρήξεις, χαλάρωση και αντιστροφή μαγνητικών πόλων, ευθυγράμμιση πλανητών, πάγοι που λιώνουν, εξωγήινοι που έρχονται, ρομπότ που επαναστατούν και ένας μετεωρίτης σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τον πλανήτη Γη. Πόσα κακά μπορούν να συμβούν σε μία μόνο ημέρα; Και κυρίως, τι μπορεί να είναι χειρότερο από τα δεινά που γνωρίζουν ήδη οι Έλληνες την τελευταία τριετία; 

Η απάντηση είναι απλή! Τίποτα. Γιατί όπως σοφά λέει στην «Ελλάδα» ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς οι Έλληνες, αν το θελήσουμε, ενωμένοι και πιο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, είμαστε οι μόνοι που μπορούν να βγουν αλώβητοι από όλες τις καταστροφές του κόσμου. «Εγώ θα επιβιώσω γιατί είμαι σαν τις κατσαρίδες. Όχι μόνο εγώ δηλαδή! Όλοι οι Έλληνες. Δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία αν είσαι στην Ελλάδα, αν ρέει αυτό το αίμα στις φλέβες σου. Ας έρθει το τέλος, να το τελειώσουμε. Όλος ο κόσμος να καταστραφεί, εμείς μπορούμε να μείνουμε όρθιοι». Λυτρωμένοι λοιπόν από χρέη, γερμανίδες Καγκελαρίους και ανάγκη πρόσθετων μέτρων, θα έχουμε την ευκαιρία ως λαός, να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να κάνουμε μια καινούρια αρχή.


Αρωγός στην προσπάθεια των συστάσεων και των συνειδητοποιήσεων, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ο οποίος από νωρίς το πρωί στα ερτζιανά, με άρτιο εξοπλισμό και ελλιπείς ενοχές, ομολογεί τα ανομολόγητα. «Θα είναι εκπομπή αποχαιρετισμού του μάταιου τούτου κόσμου και απαρχή για έναν καινούριο, φρέσκο, καθαρότερο. Και για αυτό θα πω πράγματα που δεν μπορούσα να πω μέχρι τώρα. Εννοείται βέβαια, θα φοράω σωσίβιο, θα έχω δίπλα και καμιά σχεδία, σφυρίχτρες, όλο τον εξοπλισμό».

Στο πλευρό του, πιστές σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της ανθρωπότητας, οι δύο γυναίκες της ζωής του, η σύζυγος του και η… τηλεφωνήτρια του ραδιοφωνικού σταθμού. Όπως αποκάλυψε στην «Ε» ο δημοσιογράφος, αφού ολοκληρώσει τα προφορικά, θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει και στην πράξη, πιθανότατα ως μια ύστατη προσπάθεια να διαιωνίσει το είδος.

«Μέχρι να έρθει το τσουνάμι, μέχρι να λιώσει ο πλανήτης σαν βούτυρο, να κάνει ο καθένας αυτό που λαχταρά η ψυχή του. Εγώ ας πούμε, μπορεί να πάω με την τηλεφωνήτρια. Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι θα προσπαθήσει να με εμποδίσει η γυναίκα μου, που μάλλον θα έρθει στο σταθμό για να περάσουμε τις τελευταίες μας ώρες μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ως αφοσιωμένος ρεπόρτερ, πρόλαβε να ενημερωθεί από τους ειδικούς, για τις επιστημονικές εξελίξεις. «Μου λένε ότι έχουν χαλαρώσει τα μαγνητικά πεδία, οι μαγνητικοί πόλοι. Δεν αγχώθηκα βέβαια, γιατί στην Ελλάδα έχουν χαλαρώσει από χρόνια οι κώλοι, σχεδόν το ίδιο είναι, μαθημένοι είμαστε», δήλωσε καθησυχαστικά ο Γ. Τράγκας.

Δύσπιστος στις προφητείες, ο πρώην βουλευτής και πρώην σύντροφος του Πάνου Καμμένου, Γιάννης Μανώλης, γελάει με το υποτιθέμενο τέλος και σχεδιάζει έναρξη πολιτικής κίνησης. «Δε μπορεί να με πείσει κανείς ότι είναι η τελευταία μέρα σήμερα. Μην τρελαθούμε. Περισσότερο με απασχολεί η πορεία της οικονομίας, παρά το τέλος του κόσμου». Εδώ είναι που γελούν οι Ινδιάνοι της Κεντρικής Αμερικής και ένας από μακριά του κλείνει το μάτι!

Προϊούσης της συζήτησης πάντως, σαν να αλλαξοπιστεί και ομολογεί: «Τώρα που το συζητάμε, προβληματίζομαι. Ούτως ή άλλως όλες τις μέρες τις περνάω σαν τελευταία, γιατί στους ανθρώπους μπορεί να συμβεί οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο σήμερα. Τι θα κερδίσω αν περάσω μια μέρα με πανικό;». Την ώρα που οι… βαθυστόχαστες ερωτήσεις της «Ε» κινητοποιούν τον Γ. Μανώλη, σε βαθμό που ίσως επισπεύσει τις διαδικασίες σχηματισμού μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλίας, ο Σάκης Μπουλάς, κρατά γερά τα αντίβαρα. «Εγώ την σημερινή μέρα θα την περάσω σαν να είναι η πρώτη μου», είπε στην «Ε». Τι εννοεί ο ποιητής-ηθοποιός; Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση…

Στο πλαίσιο πάντως της συσφίξεως των σχέσεων, ο Μίμης Ανδρουλάκης, έχει σχεδιάσει να περάσει τις τελευταίες του ώρες… αγκαλιά με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, στην Θεσσαλονίκη. Όπως και να το δει κανείς, δύο πολιτικοί είναι καλύτεροι στην καταστροφή από όσο ένας μόνος του.

Στην πραγματικότητα αυτό που ανεβάζει τον Μίμη Ανδρουλάκη στην συμπρωτεύουσα, δεν είναι το Τέλος, αλλά η αρχή του ταξιδιού του νέου του βιβλίου. Για δες καιρό που διάλεξε… «Έχουμε μια εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση του βιβλίου μου «Όπλων Κρίσις», παρέα με τον Μπουτάρη. Μετά την παρουσίαση και λόγω της ημέρας, θα το γλεντήσουμε σαν να μην υπάρχει αύριο», εξήγησε ο βουλευτής.

Σύμπνοια, ομοψυχία και αλληλεγγύη, προσδοκά ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος και δίνει το καλό παράδειγμα, τις τελευταίες ώρες του κόσμου, (όπως τον ξέρουμε υπενθυμίζουμε). Αρχικά, εξομολογείται στην «Ε», «σκεφτόμουν να μπω σε ένα λαγούμι, να έβρισκα μια τρύπα να έμπαινα και να έμενα εκεί μέχρι να τελειώσουν όλα. Αλλά μετά άλλαξα γνώμη και τώρα έχω καταλήξει ότι είναι κρίμα να πάει χαράμι η τελευταία μέρα».

Αφού το καλοσκέφτηκε ο άνθρωπος, ελευθέρωσε, αυτή την ύστατη ώρα, τον πρόσκοπο που έκρυβε μέσα του τόσα χρόνια. «Δεν θα λιποψυχήσω. Θα μείνω στις επάλξεις για να προστρέξω σε όποιον έχει ανάγκη, θα δώσω χείρα βοηθείας σε πνιγμένους, χτυπημένους, αδύναμους… Όποιος έχει ανάγκη, εγώ είμαι εδώ. Κι όταν έρθει το βράδυ, το τελευταίο μου βράδυ, θα κάνω… δεν λέγονται αυτά που θα κάνω. Ό,τι δεν έχω κάνει μια ζωή. Ό,τι προλάβω. Δεν θα εγκαταλείψω τόσο εύκολα τούτο τον κόσμο». Κάπου εδώ έρχεται αμείλικτη η συνειδητοποίηση ότι το τελευταίο (έκλυτο) βράδυ της ανθρωπότητας, κατ’ επέκταση και δικό του, ήταν το χθεσινό. Γιατί αύριο και βάσει των απολύτως διασταυρωμένων πληροφοριών της «Ε», ξημερώνει στην χώρα μας μια καινούρια μέρα, χωρίς σκάνδαλα και μίζες, χωρίς ιδιοτέλεια και ωχαδερφισμό, δίχως ίχνος πολιτικής σκοπιμότητας και εμπαιγμού των πολιτών.


Σίγουρο είναι ένα. Αν για κάτι πρέπει να μετανιώνουμε οι Έλληνες, πέραν της ατομικής συμβολής στην σημερινή κατάντια της οικονομίας μας, είναι που δεν αφυπνίστηκε το ελληνικό δαιμόνιο για να εκμεταλλευτεί εμπορικά το πολυσυζητημένο… Τέλος. «Έχω ακούσει ότι έχουν εκδοθεί βιβλία για το τέλος του κόσμου, ειδικά στην Αμερική, από επιτήδειους που έβγαλαν λεφτά με τη σέσουλα και έκαναν περιουσίες. Γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλοί μυθομανής, που δεν γνωρίζουν τίποτα από αστρονομία, αλλά πιστεύουν στην αστρολογία και τα ούφο», σχολιάζει ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, Κωνσταντίνος Μαυρομάτης και αμέσως μετά επιχειρεί προσγείωση στην πραγματικότητα: «Και σήμερα το πρόγραμμά μας και η ζωή μας θα κυλίσει ομαλά, ή έστω δύσκολα λόγω των οικονομικών δεδομένων, αλλά πάντως σίγουρα κανένα απολύτως αστρονομικό φαινόμενο ή κοσμοϊστορικό γεγονός δεν θα συμβεί. Όλα όσα ακούγονται είναι παραμύθια. Ούτε οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται, ούτε οι μαγνητικοί πόλοι χαλαρώνουν ούτε αντιστρέφονται».

Το θέμα είναι ότι η σημερινή μέρα, τελευταία ή όχι, δεν κατέχει την αποκλειστικότητα. Κατά τον ιστορικό Λιούκ Μερί και πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, έχουν καταμετρηθεί αισίως 183 τέλη του κόσμου από τη ρωμαϊκή εποχή ως σήμερα! Κι όπως επισημαίνει ο ίδιος «η τελευταία φορά ήταν το 2008 όταν δύο αστροφυσικοί είχαν προβλέψει ότι από το κέντρο ερευνών CERN της Γενεύης θα άνοιγε μια τεράστια μαύρη τρύπα που θα κατάπινε τη Γη».

Επειδή λοιπόν και οι επιστήμονες, οι προφήτες και οι Ινδιάνοι, άνθρωποι είναι και λάθη κάνουν, αν το τέλος του κόσμου δεν έρθει σήμερα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Υπάρχουν κι άλλες μελλοντικές, πιθανές ημερομηνίες τέλους των πάντων. Δια πάσα ενδιαφερόμενο, ο Λιούκ Μερί δηλώνει ευθαρσώς πως «το επόμενο τέλος του κόσμου θα γίνει στις 10 Απριλίου 2014. Πρόκειται για μια προφητεία των οπαδών της Καμπάλα που ισχυρίζονται ότι εκείνη την ημέρα θα συμβεί η εκδίκηση του διαβόλου. Υπάρχουν και πολλά άλλα που έπονται. Για να είμαι ειλικρινής υπάρχουν τόσα τέλη του κόσμου μπροστά μας όσα υπήρξαν πριν από μας».

Ως το επόμενο τέλος του κόσμου, λοιπόν, καλό βόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου