Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

BOYΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ ΖΗΤΑΕΙ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έστειλε ο βουλευτης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Γιοβανόπουλος, ζητώντας του να φτιαχτεί στο μέγαρο της Βουλής εικονοστάσι με «μια κανδήλα και έναν κηροστάτη» και να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια οι εικόνες του τριαδικού Θεού.
Η επιστολή, μάλιστα, που απεστάλη στις 3.9.2013, κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των Κ.Ο., στους υπόλοιπους βουλευτές, στον Αρχιεπίσκοπο, στον Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας και στον Ιερό Κλήρο Ι.Μ.Β.Ν.Κ.

Μάλιστα, ο ίδιος βουλευτής έχει στείλει άλλες δύο επιστολές με παρόμοιο περιεχόμενο και αιτήματα τον περασμένο Μάρτιο και Μάιο, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση από τον πρόεδρο.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, σας είχα αποστείλει μία επιστολή σχετικά με πρότασή μου περί της αδήριτης ανάγκης ανάρτησης της εικόνας του Τριαδικού Θεού στην αίθουσα της Ολομελείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δυστυχώς, δεν μου απαντήσατε. Επανήλθα με νέα επιστολή μου όπου και πάλι δεν έτυχα οιασδήποτε απαντήσεως ολωσδιόλου.

Φρονώ πως δεν μπορώ πλέον να αναμένω κάτι περισσότερο παρά να κοινολογήσω το αίτημά μου στους θεσμικούς φορείς. Είναι αδιανόητο σε μία Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα να διστάζουμε ή να αδρανούμε να ομολογήσουμε την Πίστη μας με στοιχειώδεις εκφράσεις. Πράξτε σας παρακαλώ το χρέος σας και είτε δώστε θετική λύση στο αίτημα είτε φέρετε το ζήτημα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ομοίως αδιανόητο θεωρώ πως σε ένα Μέγαρο Βουλής με στεγασμένα περισσότερα των 22.000 τ.μ. θα έπρεπε άμποτε να αφιερωθεί ένα τετραγωνικό μέτρο στην ίδρυση ενός εικονοστασίου (μια κανδήλα κι έναν κηροστάτη σε μια γωνιά, τίποτε περισσότερο). Προσωπικά αναλαμβάνω όλα τα έξοδα αρκεί να λάβω τη θετική σας απάντηση και να υποδειχθεί ο χώρος, κατόπιν δε ας αναλάβουν αρμοδιότεροι εμού (εκ της Αρχιεπισκοπής) τα δέοντα της μορφής και του θεολογικού περιεχομένου. Θα σας ευφημούν γενεές Ελλήνων. Αναλάβετε την πρωτοβουλία, τολμήστε, δώστε στίγμα ελπίδας στους αιρετούς και τους απανταχού συνέλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου