Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

Το 3Χ3 στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας έκανε η εθνική Ελλάδας, που επικράτησε με 84-61 της Τουρκίας, στο πλαίσιο του Δ΄ ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς το Βασίλη Σπανούλη. Ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού, ωστόσο, οι υπόλοιποι διεθνείς φρόντισαν να μην φανεί το κενό του. 
Η Ελλάδα έφτασε στην τρίτη διαδοχική της νίκη, με άκρως πειστικό τρόπο και αύριο το απόγευμα κόντρα στην Ιταλία (18:45) θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου. Ήδη, ουσιαστικά, έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Η Τουρκία μετά την 3η συνεχόμενη ήττα χρειάζεται ένα θαύμα για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Απογοητευτική γι' άλλη μια φορά η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ενώ σε ένα ακόμη ματς οι NBAer, Τούρκογλου και Ιλιάσοβα, κυμάνθηκαν σε «ρρηχά νερά».

Από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το τέλος η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του ,ματς. Οι Τούρκοι άντεξαν μέχρι το πρώτο ημίχρονο. Όσες φορές η «γαλανόλευκη» επιχειρούσε να πάρει διαφορά στο πρώτο 20λεπτο οι γείτονες έβρισκαν τον τρόπο να πλησιάζουν κι έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +6 για την εθνική μας (41-35).

Με το Μπουρούση να κάνει μεγάλο παιχνίδι (21 πόντους είχε στο διάστημα αυτό) και το Νίκο Ζήση να μοιράζει ασίστ (10 στο τέλος της περιόδου), αλλά και με...ρεσιτάλ στην άμυνα, η «γαλανόλευκη» 'ξέφυγε αρχικά με 10 πόντους (50-40), αλλά στο τέλος του 10λεπτου η ψαλίδα άνοιξε ακόμη περισσότερο (64-49).

Απτόητη συνέχισε και στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα. Ο Ζήσης αύξησε τη διαφορά στο +17 (68-51). Με καλάθι του Μαυροκεφαλίδη η διαφορά έφτασε στο +21 (58-78) περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη και όλα είχαν τελειώσει, καθώς και οι φίλαθλοι των Τούρκων άρχισαν να φεύγουν από το γήπεδο.

Ο Μπουρούσης με 21 πόντους ήταν μακράν ο κορυφαίος της Ελλάδας, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Περπέρογλου με 12 πόντους. Πολύ καλός και ο Ζήσης που τελείωσε τον αγώνα με 11 ασίστ και 6 πόντους.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου