Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ "GUTS"!

KΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ

Ο γνωστός άνθρωπος του έντυπου τύπου Σταύρος Πασχάκης, με πολλές επιτυχημένες εκδόσεις στο ενεργητικό του, αρθρογραφεί στην προσωπική του στήλη στην εφημερίδα LIVESPORT για τον γνωστό δικηγόρο Παύλο Σαράκη.

Διαβάστε τι γράφει ο γνωστός αρθρογράφος στη στήλη Face off για τον ποινικολόγο και για το σημερινό σύστημα εξουσίας :

Θέλει πολλά guts, να πολεμήσεις οποιαδήποτε κυκλώματα διαφθοράς στην εξουσία. Και να βγεις αλώβητος. Λίγοι τα έχουν. Έχω την τύχη να έχω φίλο έναν απ’ αυτούς. Τον ποινικολόγο Παύλο Σαράκη. Έναν άνθρωπο που όσα χρόνια τον γνωρίζω, κατάφερε τίμια και με σκληρή δουλειά, να καθιερωθεί στον κόσμο της δικαιοσύνης και στην συνείδηση των πελατών του, ως «αδιάφθορος». Κι αυτό χωρίς τις πλάτες κανενός και χωρίς να καταπατήσει αρχές και αξίες. Τον γνώρισα στα φοιτητικά του χρόνια. Που όταν όλοι οι άλλοι διασκέδαζαν, αυτός πάλευε με νύχια και με δόντια για να πραγματοποιήσει το «όραμά» του. Να αποδείξει ότι όταν θέλεις κάτι τόσο πολύ, μπορείς να το κάνεις.
Και τα κατάφερε. Δεν "κώλωσε". Ούτε όταν στάθηκε αντίδικος απέναντι στα κυκλώματα της διαφθοράς, κι εκείνα ανταπέδωσαν με δολοφονική επίθεση τραυματίζοντάς τον σοβαρά. 

Η άνανδρη επίθεση εναντίον του, δεν στάθηκε ικανή να αναχαιτίσει, την τιμιότητα και το σθένος του. Συνεχίζει το ίδιο δυναμικά να υπερασπίζεται τα ιδανικά του και τα συμφέροντα των εντολέων του και σήμερα. Ξεχωρίζει για τη μαχητικότητά του και τη νομική του κατάρτιση στ’ ακροατήρια των δικαστηρίων. Γι αυτό και οι πελάτες του πίνουν νερό στ’ όνομά του. Τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια. Δημιουργός ενός Δικηγορικού Γραφείου που διακρίνεται για τις επιτυχίες του. Σε δύσκολες και λεπτές υποθέσεις. Τον εξιτάρει η αντιδικία, τρομάζει τους αντιπάλους.

  Ο Παύλος Σαράκης "φοβίζει" και το "διάβολο", όταν σταθεί απέναντί του. Ένας πόλεμος είναι η ζωή σήμερα. Σαν σκηνές από videogame ξεπροβάλλουν στα μάτια μας, οι «μάχες» που δίνει ο άνθρωπος για να επιβιώσει. Να τα βάλει με τους ισχυρούς. Με Θεούς και δαίμονες. Να διεκδικήσει το δίκιο του ακροβατώντας και ισορροπώντας ανάμεσα στα «θέλω» και τα «μπορώ» του. Όλα είναι εναντίον του. Κυβερνήσεις, μέτρα, συμφέροντα, κυκλώματα, συνάνθρωποι. 

Κράμερ εναντίον Κράμερ. Πρέπει να έχεις γερή κράση για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τα απανωτά χτυπήματα, που το διεφθαρμένο κράτος «καθοδηγεί» και «επωάζει». Θέλει γερά «αντισώματα», όταν το «οπλοστάσιο» των άλλων είναι γεμάτο «θανατηφόρους ιούς», που σκοπό έχουν να κάμψουν τη δύναμη και το ηθικό σου.

 Το…keep walking, λίγοι το καταφέρνουν. Κι αυτό μόνο όταν το «σύστημα» και τα «κέντρα» καταλάβουν ότι δεν είσαι εύκολος αντίπαλος. Όταν η αμυντική σου λειτουργία, απέναντι στη διαφθορά και την κατάχρηση είναι υποδειγματική. Αποτελεσματική. Όλα αυτά τα χρόνια, έχω δει τόσους και τόσους, να πλασάρουν τον εαυτό τους, σαν «υπόδειγμα». Μόνο «οδηγίες χρήσης» δεν σου δίνουν, για να πιστέψεις ότι «διαφέρουν» απ’ τους άλλους. Μια τρύπα στο νερό. Η ανακόλουθη πορεία, P.R και πράξεων, επιβεβαιώνει το υπερφίαλο του χαρακτήρα τους. Το «σάπιο» αμυντικό τους τοίχος. Την ματαιοδοξία που τους «καταπίνει». 

Η μεγαλύτερη μαγκιά σήμερα, είναι να καταφέρεις να σταθείς όρθιος. Να μην λυγίσεις. Ν’ αντισταθείς στις «Σειρήνες». Αν τα καταφέρεις δίνεις ελπίδα. Δείχνεις τον δρόμο. Χωρίς παράσημα και «σημαιοστολισμούς». Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ηγετών, είναι αυτό. Γι’ αυτό και στη χώρα μας αποτελεί…είδος προς εξαφάνιση. «Μοναχικοί σταυροφόροι» δεν υπάρχουν πια. Τους πάτησε το τραίνο. Έτσι τους συμφέρει να λένε. Ήρθε η ώρα το τραίνο να εκτροχιαστεί. Μπας και δούμε άσπρη μέρα. 


Σταύρος Πασχάκης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου