Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - "ΦΩΤΙΑ": ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΩΓΗ - ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ! - "ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Π@@ΣΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!"


Mια πολύ σοβαρή καταγγελία κρατούμενου φυλακών, χωρίς να δίδονται περισσότερα προσδιοριστικά για ποιο  σωφρονιστικό κατάστημα πρόκειται, διαβάσαμε σε ιστοσελίδα που ασχολείται με αστυνομικά θέματα.

Σας τη μεταφέρουμε αυτούσια:

Ο αναγνώστης σημειώνει στην καταγγελία του πως επρόκειτο να μεταχθεί στην Αθήνα για να παραστεί σε δίκη ως κατηγορούμενος για υπόθέσεις κλοπών και ληστειών. Στο παρελθόν, είχε καταφέρει στη διάρκεια μιας παρόμοιας μεταφοράς, να βγάλει τις χειροπέδες και να αποδράσει λίγο πριν από την επιβίβαση στο μέσο της μεταγωγής του. Η διάρκεια της "ελευθερίας" του κράτησε τρεις μήνες και όπως υποστηρίζει, συνελήφθη μετά από "κάρφωμα".

Οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν τότε, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για απελευθέρωση κρατουμένου, η οποία έληξε αυτοδίκαια με τη σύλληψη του. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ίδιοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν και στη τελευταία μεταγωγή του και στην αρχή τον απείλησαν με την φράση "μην πάρεις τίποτα μαζί σου π..., δεν θα σου χρειαστούν, δεν πρόκειται να φτάσεις στη Αθήνα", συνοδεύοντας την με πλούσιο υβρεολόγιο, ενώ στη συνέχεια υποστηρίζει ότι τον κακοποίησαν άγρια με γροθιές στο σώμα και στο πρόσωπο.

Ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι όλη η σκηνή βίας εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του αρχιφύλακα της φυλακής, ο οποίος σύμφωνα με όσα λέει, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τον βασανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου