Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ! ΧΑΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ! (ΦΩΤΟ)


Με πλειοψηφία 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας απέρριψε τις αιτήσεις της Ηριάννας και του Περικλή για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που τους έστειλε στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ομάδες αλληλέγγυων πέταξαν πέτρες σε διμοιριές των ΜΑΤ έξω από το Άρειο Πάγο και έβαλαν φωτιά σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Όπως φαίνεται, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας, υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος αν και παραδέχθηκε πως βλάπτεται η ενασχόλησή της 29χρονης με τη διδασκαλία, πρότεινε να μην γίνει δεκτή η αίτηση της καθώς, υποστήριξε πως είναι σε πρώτη φάση η διδακτορική διατριβή της και άρα δεν συντρέχει υπέρμετρη βλάβη για εκείνη. Εξάλλου, ο εισαγγελέας πιθανολόγησε ότι αν αφεθεί ελεύθερη ενδεχομένως να τελέσει νέα όμοια αδικήματα.

Παράλληλα, απορριπτικός ήταν και για τον 33χρονο συγκατηγορούμενο της Ηριαννας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη ΣΠΦ και υπέβαλλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Νωρίτερα, η 29χρονη υπεραμύνθηκε της αθωότητάς της υποστηρίζοντας πως νιώθει προσβεβλημένη για την κατηγορία που της αποδίδεται η οποία της στερεί το όνειρο που είχε από μικρό παιδί.

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων.

»Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη» είπε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών η 39χρονη, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί.

Στο πλευρό της βρίσκονται δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο δικαστήριο για να της συμπαρασταθούν.

«Μαζί» της και οι καθηγήτριες της στο Πανεπιστήμιο, Μαρία Ιακώβου και Αμαλία Μόζερ, οι οποίες εκθείασαν όχι μόνο τις δυνατότητες της, αλλά και το ήθος και τον χαρακτήρα της. «Τελείωσε με 9,85 με άριστα το 10. Εργάζεται μαζί μας 2,5 χρόνια. Παιδί με εξαιρετικό ήθος και χαρακτήρα. Είναι εξειδικευμένη επιστήμονας και προσφέρει έργο. Η κοσμήτορας είναι συγκλονισμένη με ότι συνέβη στην Ηριαννα. Η παρουσία της στο σχολείο του Πανεπιστημίου, όπου οι ξένοι μαθαίνουν ως δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά είναι επιβεβλημένη. Μάλιστα πια αμείβεται αφού το Πανεπιστήμιο προσφέρει υποτροφία εργασίας στους αριστούχους» είπε η κ. Ιακωβου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η καθηγήτρια κ. Αμαλία Μόζερ, η οποία υποστήριξε ότι εάν δεν συνεχίσει η 29χρονη ό,τι έχει ξεκινήσει και παραμείνει στη φυλακή, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για το επαγγελματικό της μέλλον.

«Κάνει αυτό που αγαπάει παρά τις δυσκολίες. Ο δρόμος της κόπηκε. Ευχή μου είναι να μπορέσει να συνεχίσει ότι άρχισε» είπε η μητέρα της, ενώ οι καθηγήτριες της δάκρυσαν.

Με φωνές και συνθήματα αντέδρασαν οι αλληλέγγυοι μέσα στη δικαστική αίθουσα, ενώ πετάχτηκαν και μπουκάλια.

«Ο Τσοχατζοπουλος είναι έξω! Όλους τους αφήνετε και δυο παιδιά να μείνουνε μέσα!» φώναξαν μεταξύ άλλων παρευρισκόμενοι.


Ομάδες αλληλέγγυων βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Εφετείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου