Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟΨΗ, ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΓΙΝΕΤΑΙ... "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ"!

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα (από τις δηλώσεις «ποσόστωσης» στην ΕΛΑΣ μέχρι τις Πειθαρχικές Διώξεις συνδικαλιστών, για δηλώσεις τους με δεδομένα) την έντονη όχληση του προσωπικού έχει προκαλέσει η μεροληπτική εφαρμογή του … Υπηρεσιακού Κανονισμού.

«Αγαπητή Νάντια,

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες μέσα από το nantiareport τις αναρτήσεις σου, και σε παρακολουθώ τα χρόνια που καλύπτεις το ρεπορταζ της Αστυνομίας.

Μια απορία έχω έντονη και με δεδομένο ότι δε φέρω συνδικαλιστική ιδιότητα και δε με ενδιαφέρει να ασχοληθώ μαζί τους, τη μεταφέρω σε σένα που ξέρω ότι μπορείς και έχεις τη δυνατότα να μεταφέρεις την αποψή μου, η οποία εκτιμώ ότι εκφράζει κι άλλους συναδέρφους.

Από πότε κάποιος ένστολος μπορεί να εκφράζει δημόσια θέσεις και απόψεις επί προσωπικού? Πολύ πρόσφατα – πάει ακριβώς ένας χρόνος-, είχε διαβιβαστεί σχετική έγγραφη προτροπή προς το ένστολο προσωπικό, να μην εκφράζονται δημόσια υπερ του «ΟΧΙ» ή του «ΝΑΙ» (με αυτή τη σειρά είχε τεθεί τότε) για το επικείμενο δημοψήφισμα. Μάλιστα κάποιοι είχαν σπεύσει να είναι και πιο.. εμφατικοί με αναφορά σε Πειθαρχικές Διώξεις προς το προσωπικό κλπ.

Πότε Αξιωματικός -εν ενεργεία- της ΕΛΑΣ εχει διατυπώσει ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ άποψη και έχει την ανοχή της Υπηρεσίας?

Και από πότε επιτρέπεται να παρίστανται σε επίσημες κομματικές εκδηλώσεις ένστολοι με την (οποια) ιδιότητά τους και να προβαίνουν σε δηλώσεις χωρίς στοιχειοθετημένες τοποθετήσεις?

Ποια διάταξη του Συνδικαλιστικού Κώδικα των ενστόλων προβλέπει την Πειθαρχική Δίωξη, όσων φέρουν το βάρος της ψήφου των συναδέλφων τους να τους εκπροσωπούν?

Οι Πειθαρχικές Διώξεις που έχουν ξεκινήσεις με απόπειρα φίμωσης και εκφοβισμού των συνδικαλιστών παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καθεστώτα. Η Αστυνομία Πόλεων και η Χωροφυλακή έχει διανύσει μεγάλη απόσταση για να είμαστε σήμερα στην ΕΛΑΣ. Το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι η πρόσκαιρη δημοσιότητα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ενασχοληση με τα κοινά αν όχι σε μια καλή … «αποκατάσταση»!

Και για να είμαι ξεκάθαρος…

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου