Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΑΘΩΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ!


Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για ληστεία στην Πάρο. Ο Τάσος Θεοφίλου κρίθηκε με ψήφους οριακής πλειοψηφίας (3-2) αθώος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε με οριακή πλειοψηφία (3-2) για το σύνολο των κατηγοριών- συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή – προμήθεια – κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων και αλλα αδικήματα.

Ένα μέλος του Δικαστηρίου εξέφραζε την άποψη πως θα έπρεπε να κριθεί ένοχος ο Τάσος Θεοφίλου για τις πράξεις της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και τη πλαστογραφίας. Ενώ έτερο μέλος της σύνθεσης υποστήριξε οτι έπρεπε να καταδικαστεί για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν.

Ο Τάσος Θεοφίλου παραπέμφθηκε για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, κατά τη διαφυγή των δραστών, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης δολοφόνησε τον αυτοκινητιστή ο οποίος τους καταδίωξε. Ο Θεοφίλου, γνωστός στις Αρχές ως αντιεξουσιαστής με DNA φέρεται να ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στην Αθήνα.

Προφυλακίστηκε και η δίκη του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να αποφασίζει την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη ληστεία και να τον αθωώνει για ένταξη στην οργάνωση ΣΠΦ.

Ο Θεοφίλου άσκησε έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος, με τον Εισαγγελέα να ασκεί επίσης έφεση, καθως έκρινε «επιεική» την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου