Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΒΑΡΙΑ ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ Ο Ν.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ!


Παραιτήθηκε πριν από λίγο ο Τάκης Αθανασόπουλος από την θέση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ και αυτό αποτελεί ένα πρόσθετο πρόβλημα για την κυβέρνηση στο “καυτό” μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.
Η παραίτησή του ήρθε ως αποτέλεσμα της κακουργηματική δίωξης που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για την ευμενή μεταχείριση της εταιρείας ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου την εποχή που ο Αθανασόπουλος ήταν επικεφαλής της ΔΕΗ.
Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος Μυτιληναίου είναι υποψήφιος και για αγορά των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ σε κοινοπραξία που έχουν συστήσει με τον όμιλο Βαρδρινογιάννη και ο Αθανασόπουλος θα ήταν ένας από αυτούς που θα έκριναν την υποψηφιότητα Μυτιληναίου. υπόθεση της ΔΕΗ.

Στην επιστολή παραίτησης του αναφέρει:
“Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.
Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.
Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε
Με εκτίμηση,
Τάκης Αθανασάπουλος”.
Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή. ‘
Εντύπωση, πάντως προκαλεί πως η κυβέρνηση δεν τον έπαυσε άμεσα (βέβαια το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχεται 100% από την τρόικα) όπως δεν έχει παύσει και τον επίσης κατηγορούμενο για κακούργημα πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ που πλαστογράφησε το έλλειμμα προκειμένου να “δεθει” η χώρα στα δεσμά των Μνημονίων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου