Σάββατο 26 Μαΐου 2012

260.000 "ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ" ΠΑΙΡΝΟΥΝ 173.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2012!!! ΓΙ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ???


Κάποτε, μια ντουζίνα ενεργών πρασινοφρουρών της τότε κλαδικής σε ένα χωριό της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στον Βάλτο, πλησίασαν κάποιο γνωστό μου απόμαχο της ζωής ο οποίος ζούσε φτωχικά, και τον ρώτησαν αν ήθελε να τον βοηθήσουν να πάρει σύνταξη εθνικής αντίστασης.Αυτός, αφού τους κοίταξε περιφρονητικά, τους απάντησε : «Εγώ δεν ετυχε να πολέμησω για την πατρίδα μου για να πάρω… σύνταξη. Φύγετε από εδώ να μη σας βλέπω ρε κατσαπλιάδες». Φυσικά, ο άνθρωπος αυτός πέθανε στη ψάθα, αλλά με καθαρή τη συνείδησή του.
Υπήρχε όμως και μια άλλη μερίδα ανθρώπων, οι πραγματικοί αγωνιστές, που ποτέ δεν ζήτησαν να εξαργυρώσουν τους αγώνες τους υπέρ της πατρίδας. Όμως κάποιοι, πολλοί εκ των οποίων φονιάδες, οι οποίοι κάποτε σκότωσαν Έλληνες (μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά) προσπαθώντας να εγκαθιδρύσουν στη χώρα δια της βίας το Σοβιετικό ολοκληρωτικό καθεστώς, οι οποίοι είχαν και το θράσος να ζούν και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Ο λόγος φυσικά, για τους επιδοτούμενους εγκληματίες πολέμου

Η Παπανδρεική κομπίνα ήταν απλούστατη: μόνο δύο μάρτυρες, ένα αυτοκίνητο (συνήθως το αγροτικό του εκάστοτε τοπικού ''γκεσεμιού'' της πράσινης κλαδικής), μια υπεύθυνη δήλωση , και βούρ για την επιτροπή στην Αμφιλοχία ή στο Αγρίνιο, οι οποίες ούτως η άλλως ήταν πλαισιωμένες απο ''συντρόφους'' πρόσφατα διορισμένους με τη γνωστή μέθοδο.

Μ' ένα σμπάρο, 2 τρυγόνια λοιπόν, και την συνταξούλα, και ήρωας του Ε.Α.Μ., και δεν πειράζει που δεν είχε δεί Ιταλό ή Γερμανό φαντάρο ούτε στον ύπνο του, και άμα λάχει θα είναι και τιμώμενο πρόσωπο στην παράλαση την 25η Μαρτίου. Τα χρόνια του δε βγαίνουν για να έχει πολεμήσει το '40, άλλα αυτο ειναι ψιλά γράμματα αφού ακόμα και ο Παπούλιας ''επαθε κρυολογήματα στα βουνά της Αλβανίας στα 13-14 του με ένα τουφέκι στα χέρια''.

(Για του λόγου το αληθές, ιδού και η υπεύθυνη δήλωση της τότε εποχής η οποία είχε και κοινή <<αντιστασιακή αιτιολογία>> για όλους ανεξαιρέτως τους...''αγωνιστές'' του Ε.Α.Μ., και το μόνο που χρειαζόταν, ήταν η συμπλήρωση του ονόματος και η υπογραφή του...αγωνιστή) http://voria.gr/filestore/docs/dilosisuntaksi.pdf

''Ευτυχώς ηττηθήκαμε Σύντροφοι'' είχε πει ο Τάκης Λαζαρίδης, και 'γω συμπληρώνω ....''σκέψου και να είχατε νικήσει''

Ας πάμε όμως στο πολιτικό και οικονομικό διαταύτα της κομπίνας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ της περιόδου 1990-93 προσπάθησε να μπλοκάρει την εξέλιξη ψηφίζοντας την αναστολή του νόμου, αλλά το ΠΑΣΟΚ, δεν σκόπευε να σταματήσει την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για ψηφοθηρικούς λόγους, και έθεσε πάλι σε ισχύ το σχετικό νόμο το 1995.

Ο Κώστας Σημίτης συνέχισε το διαβρωτικό για την ελληνική κοινωνία «έργο» του ΠΑΣΟΚ, χορηγώντας συντάξεις εθνικής αντίστασης σε περίπου 80.000 πολίτες (Όλοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ). Οι τελευταίοι αυτοί, έχουν οι περισσότεροι γεννηθεί μετά το 1930. Κοινώς, στη διάρκεια της Κατοχής ήταν μετά βίας δέκα ετών. Αλήθεια, πού αλλού στον κόσμο, συμβαίνουν αυτά; Για να εξηγούμαστε: σύνταξη θα έπρεπε να δικαιούνται ΜΟΝΟ όσοι έμειναν ανάπηροι στη διάρκεια του πολέμου. Για όλους τους υπόλοιπους, υπάρχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και η Πρόνοια.
Στον γκρεμό, δια χειρός ΠΑΣΟΚ…

Εν έτει 2012 λοιπόν, σχεδόν 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει σε «δικαιούχους» (θύματα πολέμου και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης) 173.000.000 (!) ευρώ.

Α. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου