Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΝΤΟΡΑ: "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ!"


Συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη, οι αντιδράσεις από τη Δημοκρατική Συμμαχία, την κα Μπακογιάννη, αλλά και τον σύζυγό της... Ι. Κούβελο, για το θέμα με έμβασμα 1 εκατ. ευρώ. «Η Δημοκρατική Συμμαχία με τις συνεχείς παρεμβάσεις της για τα κομματικά δάνεια και τις κομματικές επιχορηγήσεις ενόχλησε πολλούς», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του Σκάι.
«Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος ή τι επιθυμούν να κρύψουν, δεν είμαι διατεθειμένη να το δεχτώ αυτό», τόνισε η ίδια και συμπλήρωσε ότι από τότε που εκλέγεται βουλευτής δημοσιεύει «μέχρι κεραίας» τα πόθεν έσχες της.

Αναφερόμενη στον κ. Κούβελο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημείωσε ότι «δαιμονοποιήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα ενός ανθρώπου που είναι γνωστή εδώ και 17 χρόνια» και σημείωσε ότι τα χρήματα «προήλθαν από ναυτιλιακό συνάλλαγμα και είχαν επενδυθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο». Η κα Μπακογιάννη, πρόσθεσε ότι «το ένα εκατομμύριο σε μετοχές είναι δηλωμένο στο πόθεν έσχες του 2010», σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα, ενώ επίσης είπε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Νικολούδη για το ποιος έκανε την καταγγελία.
Από την πλευρά του, ο σύζυγος της κας Μπακογιάννη, Ι. Κούβελος, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», έκανε λόγο για απολύτως νόμιμες κινήσεις στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, οι οποίες είναι δηλωμένες στο πόθεν έσχες. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «αν ήθελα να προστατεύσω τα λεφτά μου από την ελληνική κρίση, γιατί να μην τα αφήσω στη Ν. Υόρκη;». Ο κ. Κούβελος, είπε ακόμη πως «φαίνεται ότι είναι λάθος να παντρεύεσαι πολιτικό. Δυστυχώς ζούμε στην Ελλάδα. Δυστυχώς το αυτονόητο είναι ζητούμενο για την Ελλάδα. Είναι γελοίο. Είναι αίσχος».

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη, θα κληθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις για τις κινήσεις του. Ο κ. Κούβελος απάντησε ότι είναι έτοιμος να παρέχει όποιες διευκρινίσεις του ζητηθούν.

Λ. Αυγενάκης: Ανένδοτος αγώνας στη διαφθορά

Θέση στο θέμα πήρε με ανακοίνωσή του και ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης. «Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα στη διαφθορά και το αποδεικνύει καθημερινά», επισήμανε ο βουλευτής και σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή αυτής της παραφιλολογίας σχετικά με τον υποτιθέμενο βουλευτή που ‘έβγαλε’ το 1 εκατομμύριο, ζητούσαμε να έρθουν όλα στο φως».

«Ήμασταν οι πρώτοι που ζητήσαμε και ζητάμε ουσιαστική περικοπή 50% των κρατικών επιχορηγήσεων των κομμάτων, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έκτακτης χρηματοδότησης. Ήμασταν από τους πρώτους και δυστυχώς από τους λίγους Βουλευτές που καταθέσαμε όλα τα οικονομικά μας στοιχεία στη Βουλή και εξουσιοδοτήσαμε ενυπόγραφα τον κ. Πετσάλνικο να διερευνήσει τυχόν λογαριασμούς μας στο εξωτερικό, μετά τις φήμες που ενέπλεκαν βουλευτές με κρυφές καταθέσεις στην Ελβετία», σημείωσε ο βουλευτής.

Υπογράμμισε τέλος ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα συνεχίσει να στηλιτεύει «αυτούς που εμπαίζουν τους θεσμούς και αμαυρώνουν υπολήψεις».

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου