Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΣΤΡΟΠΩΝ


Κύκλωμα σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών, που εκμεταλλευόταν και ανήλικες από βαλκανικές χώρες, εξάρθρωσαν άνδρες του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τις ρουμανικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου είχαν πληροφορίες ότι δρούσε το κύκλωμα διακίνησης νεαρών γυναικών από την Ρουμανία στην Ελλάδα, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.
Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι νεαρές αλλοδαπές έκαναν "ψωνιστήρι" μέσα στην καφετέρια του ξενοδοχείου και στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν με τους πελάτες τους, δωμάτια του ξενοδοχείου.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, χθες το βράδυ, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου, αλβανικής καταγωγής, τέσσερις Ελληνες και δύο αλλοδαποί που εργάζονταν σαν σερβιτόροι.
Συγκατηγορούμενοι είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και τέσσερις επιπλέον Ρουμάνοι.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης αφορά κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.
Επιπρόσθετα υποβλήθηκαν εκθέσεις αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε βάρος 15 γυναικών από την Αλβανία και τη Ρουμανία, οι οποίες εκδίδονταν μέσα στο ξενοδοχείο. Από το σύνολο των εκδιδομένων γυναικών εντοπίσθηκαν πέντε ανήλικες, στις οποίες παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και οι οποίες θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού τους ως θυμάτων εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου