Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η γοητεία των… λουστράκων!


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τα αποδυτήρια της ΑΕΚ σείστηκαν επειδή ο νέος- τότε- προπονητής της ομάδας Νίκος Κωστένογλου επέβαλε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές να καθαρίζουν και να γυαλίζουν τα παπούτσια των παλαιοτέρων μετά από κάθε προπόνηση.Δεν έχουν ξεχαστεί οι οιμωγές και οι διαμαρτυρίες των νεοσσών της ομάδας, αλλά και των… αβανταδόρων τους μέσα και έξω από την Ενωση, που άρχισαν να χτυπούν τον Κωστένογλου γιατί υποβίβαζε την προσωπικότητα των παιδιών.

Λίγες εβδομάδες αργότερα όμως όλοι «πίνουν νερό» στο όνομα του Κλωναρίδη, του Κοντοέ, του Εγγλέζου, του Μπουγαϊδη, του Σιαλμά. Ελάχιστοι τους ήξεραν, ελάχιστοι ίσως να συγκρατήσουν τα ονόματά τους. Το σίγουρο είναι ότι οι συγκεκριμένοι πήραν (και αντιλήφθηκαν) το τεράστιο μάθημα ζωής που τους πρόσφερε τότε ο προπονητής τους.

Υπήρξαν και άλλοι που δεν το κατάλαβαν. Οι Μανωλάς και Γκέντσογλου «τυφλωμένοι» από το κανάκεμα των διπλανών τους μένουν απέξω να κοιτούν την οικογένεια της ΑΕΚ να παλεύει.

Ο Κωστένογλου ξέρει πως πρωτάθλημα είναι σχεδόν απίθανο να πάρει. Πως αφού κάνει τη δουλειά, η εταιρία θα του πει «ευχαριστούμε για τη βοήθεια» και θα τον αποχαιρετήσει. Ξέρει πως Μουρίνιο δεν θα γίνει ποτέ.

Γαλουχημένος όμως αφενός στην ταπεινότητα που του δίνει την δυνατότητα να ξέρει ποια είναι τα όριά του και να προσπαθεί να τα ξεπεράσει, αλλά και αφετέρου στους «άγραφους νόμους» και τη μυρωδιά των αποδυτηρίων, έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι εκείνο που μετρά είναι να παλεύουν. Με σεμνότητα, απλότητα, πειθαρχία, αγάπη για το στόχο. Ξέρει πως θα έρθουν μπόρες, καταιγίδες, ήττες βαριές, αμφισβήτηση, πικρόχολα σχόλια.

Θέλει όμως να ξαναδεί τους πιτσιρικάδες να φροντίζουν με επιμέλεια τα παπούτσια των παλιών και μετά στην προπόνηση να τους κυνηγούν σα λυσσασμένοι για να τους φάνε τη θέση στην ενδεκάδα!

Τότε θα τους έχει κάνει σωστούς ποδοσφαιριστές. Σε καμία περίπτωση λουστράκους…

ΠΗΓΗ:Statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου