Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΑΜ


Δυο από τα κυριότερα πλεονεκτήματα που προσφέρουν για τη Βρετανία οι βάσεις στην Κύπρο, σύμφωνα με τη δήλωση του Βρετανού Υπουργού Αμυνας, Philip Hammond, στη Βουλή την Πέμπτη, είναι η προσαρμοστικότητα τους και η προκεχωρημένη θέση τους.


«Οι κυρίαρχες περιοχές προσφέρουν μια βάση που μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα και είναι ικανή για προκεχωρημένες επιχειρήσεις, η χρησιμότητα της οποίας έχει αρκούντως καταδειχθεί», είπε ο Βρετανός Υπουργός δίδοντας σαν παράδειγμα τη χρησιμοποίηση της βάσης του Ακρωτηρίου από βρετανικά πολεμικά σκάφη στις επιχειρήσεις στη Λιβύη όπως και στο Αφγχανιστάν.

Ενα από τα στοιχεία στα οποία απέδωσε μεγάλη σημασία η Επισκόπηση του 2010 για τις στρατιωτικές δαπάνες ήταν «η δυνατότητα να διατηρηθεί και στο μέλλον αυτή η προσαρμοστικότητα» είπε ο κ . Χάμμοντ, για να τονίσει ότι οι βάσεις στην Κύπρο προσφέρουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μια μοναδική συμβολή στην ικανότητα του να επιτύχει αυτό το σκοπό.

«Το στρατιωτικό μας προσωπικό, οι προερχόμενοι από το Ηνωμένο Βασίλειο που εργοδοτούνται στις βάσεις όπως και το επιτόπιο προσωπικό, είπε, προσφέρουν μια μεγάλη συμβολή στην εθνική ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου και θα εξακολουθήσουν να κάνουν το ίδιο στο μέλλον», ανέφερε.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου