Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

2.000.000 ΕΥΡΩ ΞΟΔΕΥΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Φαίνεται πως η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει αρκετούς πόρους ώστε να αποκτήσει αξιόπιστες πληροφορίες για τις συμμορίες των ληστών, των εμπόρων ναρκωτικών και των επίδοξων τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τους γενικούς κωδικούς, όπως παρουσιάζονται από το υπουργείο Οικονομικών και οι οποίοι αφορούν τα έξοδα όλων των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, η ΕΛ.ΑΣ ξοδεύει ακόμη και 2.000.000 ευρώ ετησίως για πληροφορίες.

Όπως αναφέρει «Ο Κόσμος του Επενδυτή», τα έξοδα ασφαλείας διαμορφώνονται περί τα 2.000.000 ευρώ ετησίως και αφορούν ζεστό χρήμα που χορηγείται σε επικεφαλής αξιωματικούς κεντρικών υπηρεσιών, με στόχο την αξιοποίησή τους στη δίωξη του εγκλήματος.

Τη μερίδα του λέοντος αποσπούν οι απόρρητες δαπάνες που αφορούν προμήθειες διαφόρων εξοπλιστικών συστημάτων και τεχνικών μέσων (από χημικά και δακρυγόνα μέχρι σύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων και άλλα υλικά υποδομής).

Μεγάλα ποσά δαπανώνται όμως και σε «ειδικές αμοιβές», που αφορούν τα ποσά που χορηγούνται σε αστυνομικούς για εξαίρετες πράξεις τους στον τομέα της πάταξης της εγκληματικότητας και είναι περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή (νόμος 4058/12):

"Όποιος συμμετέχει ενεργά στην καταδίωξη ή σύλληψη δραστών σοβαρών εγκληματικών πράξεων ή σε αστυνομική επιχείρηση προς πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ή σε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώματος προς κατάσβεση πυρκαγιάς ή διάσωση κινδυνευόντων προσώπων, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισάγεται καθ' υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων ή Πυροσβεστών, μετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισμού του σε οποιαδήποτε θέση, πλην του αναστήματος.

Η συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών διαπιστώνεται με Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ενεργείται μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος.

Επίσης με άλλη διάταξη του ίδιου νόμου:

Η παραγωγική Σχολή Αστυφυλάκων και το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της
Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου