Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ EUROPOL


H κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την ευρωπαϊκή αστυνομία, και επιχειρήσεις που αφορούν παιδική πορνογραφία πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν και πραγματοποιούνται συνεχώς, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

Αναφερόμενος σε κρούσματα παιδικής πορνογραφίας στην Κύπρο, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως η ευρωπαϊκή αστυνομία έχει πραγματοποιήσει μια πανευρωπαϊκή επιχείρηση σε σχέση με την πάταξη της παιδικής πορνογραφίας. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, συμμετείχε και η κυπριακή αστυνομία η οποία είχε ενημερωθεί από την EUROPOL για συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία τα οποία έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ανέφερε ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στην έκθεση τριών ενταλμάτων έρευνας για αντίστοιχο αριθμό στόχων, ένα στη Λευκωσία, ένα στην ελεύθερη Αμμόχωστο και ένα στην Πάφο. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Λευκωσία εντοπίστηκε υλικό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αφορά υλικό παιδικής πορνογραφίας, πρόσθεσε. 

Πηγή : ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου