Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

OXI ΘΑΝΟ Η "ΘΥΣΙΑ" ΣΟΥ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΗ!

Έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια από την στυγερή δολοφονία ενός 20χρονου παιδιού από τους τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη» . Μπορεί μέλη της οργάνωσης να είναι φυλακισμένα για την εγκληματική επί δεκαετίες δράση τους(κάποια είναι ήδη αποφυλακισμένα!) όμως είμαστε από τα ελάχιστα κράτη του δυτικού κόσμου που δεν έχουμε απαλλαγεί από την τρομοκρατία.

Γιατί συμβαίνει αυτό, δεν είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο παρόν άρθρο. Άλλωστε είναι μέρα μνήμης.

Μνήμης βέβαια για όσους πιστεύουν στις αξίες του δυτικού κόσμου, γιατί υπάρχουν και πολλοί άλλοι που θεωρούν «επαναστατικές» τέτοιες ενέργειες.

Βλέπετε όταν το θύμα δεν εκπροσωπεί καν το μεγάλο κεφάλαιο το παραμύθι σου δεν έχει δράκο!

Για την «απώλεια» λοιπόν αυτού του έφηβου, που την τραγική δολοφονία του την αποκάλεσαν οι φονιάδες του, ως «παράπλευρη» απώλεια στην κατάπτυστη προκήρυξή τους σήμερα θα δείτεελάχιστες αναφορές στα ΜΜΕ.

Βλέπετε για τον Θάνο δεν γράφτηκαν «ύμνοι» από τους κονδυλοφόρους της αριστερής "ορθότητας" και οι συντηρητικοί αρθρογράφοι δεν ήθελαν «μπλεξίματα» με τους κόκκινους τρομοκράτες.

Άλλωστε οι εκδότες δύο δεξιών εφημερίδων ήταν στην λίστα των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αλλά ας αφήσουμε τις θεωρίες και ας γράψουμε τι ακριβώς έγινε πριν 25 χρόνια σε αυτό τον τόπο. Γιατί εάν δεν γράψουμε σίγουρα θα το ξαναζήσουμε.

Ήταν 14 Ιουλίου του 1992. Ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν, περπατούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Βουλής.

Ήταν η στιγμή που η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», είχε αποφασίσει να χτυπήσει με ρουκέτα το θωρακισμένο όχημα του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Η ρουκέτα βρήκε το στόχο της, δηλαδή το θωρακισμένο όχημα, στο οποίο μέσα βρισκόταν ο υπουργός, η γυναίκα του, η κόρη του και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Η θωράκιση που είχε το αυτοκίνητο προστάτεψε τους επιβάτες, οι οποίοι βγήκαν από το αυτοκίνητο σε κατάσταση σοκ.

Την ίδια όμως στιγμή, δεν συνέβη το ίδιο με τον περαστικό Θάνο Αξαρλιάν. Από την πρόσκρουση της ρουκέτας στο αυτοκίνητο, τα θραύσματα εκτοξευτήκαν και τον βρήκαν στο σώμα και στο κεφάλι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και τελικά να τον οδηγήσει στον θάνατο.

Η εικόνα του αιμόφυρτου Θάνου Αξαρλιάν στο πεζοδρόμιο, έχει μείνει ανεξίτηλη στα μάτια όλων των Ελλήνων, με ολόκληρη (λέμε τώρα…) την χώρα να παγώνει και να θρηνεί. Οι εικόνες εκείνης της ημέρας και το αποτρόπαιο της τρομοκρατικής πράξης, δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεχαστούν. Ο νεαρός φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, χωρίς να έχει φταίξει απολύτως σε τίποτα.

25 χρόνια μετά πάρα πολλοί τον ξέχασαν. Μέρος του πολιτικού συστήματος δεν μπαίνει καν στον κόπο να βγάλει μια ανακοίνωση για την μνήμη του. Η Πολιτεία δεν τιμάει τα θύματα της τρομοκρατίας. Βλέπετε το δικό τους «αίμα» δεν είναι τόσο «κόκκινο» όσο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ούτε συγκινούν τους «πνευματικούς» ανθρώπους για να τους γράψουν διθυράμβους και επικά στιχάκια. Το ποιος φταίει για αυτό δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο. Εσύ που επιλέγεις ακόμα να υπηρετείς μια πολιτική «ορθότητα» που έχει από χρόνια «πεθάνει».

Κάποια μέρα η Πολιτεία θα τιμάει την μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας σε ετήσια βάση. Πότε, δεν μπορώ να το γνωρίζω αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν πολλά. Αυτό που με σιγουριά μπορώ να γράψω σήμερα 25 χρόνια μετά την δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν,είναι πως η «θυσία» του Θάνου Αξαρλιάν πήγε χαμένη. Και για το γεγονός αυτό φταίμε όλοι μας.

newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου