Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών –που αναζωπυρώθηκαν χθες έπειτα από διαρροή κυβερνητικού αξιωματούχου με αφορμή τις αξιώσεις του ΔΝΤ για να μπει στο πρόγραμμα, επιχείρησε να βάλει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Άμπου Ντάμπι.

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε μιλώντας με έλληνες δημοσιογράφους πως «η μόνη χώρα που έχει ορίζοντα τριετίας για εκλογές, είναι η Ελλάδα». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας μίλησε ο πρωθυπουργός για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα και τις προοπτικές αναβάθμισης της συνεργασίας και των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων και για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Κληθείς να σχολιάσει περί σεναρίων για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αφού αναφέρθηκε σε ορισμένες χώρες που έχουν εκλογές το προσεχές διάστημα, οΑλέξης Τσίπρας είπε ότι «η μόνη χώρα που έχει ορίζοντα τριετίας για εκλογές είναι η Ελλάδα».
Η χθεσινή διαρροή

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ενημέρωσή του κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε πως το ΔΝΤ για να μείνει στο πρόγραμμα σε περίπτωση που παραμείνουν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ, ζητά άμεση θέσπιση σκληρών μέτρων που περιλαμβάνουν «ψαλίδι» στο αφορολόγητο και μειώσεις συντάξεων. Αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών σε ερώτηση δημοσιογράφων τόνισε ότι τις σκέψεις που κάνουν εδώ στην Ελλάδα όλοι για πρόωρες κάλπες τις ξέρουν και οι δανειστές. Επομένως και θα πρέπει να σταθμίσουν το σενάριο των πολιτικών εξελίξεων και να πάψουν να πιέζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου