Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

AΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ... «ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ»!!!


Από λόγια μας έχουν χορτάσει οι Αμερικανοί…
Ενώ η μάχη για να ξαναπάρουν την ιρακινή πόλη της Μοσούλης από το ισλαμικό κράτος πρόκειται να είναι δύσκολη, είναι «εφικτό» θα ολοκληρωθεί πριν ο εκλεγείς Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει τα καθήκοντά του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ.

Περίπου 100.000 στρατιώτες της ιρακινής κυβέρνησης, κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας και κυρίως σιιτικές πολιτοφύλακες συμμετέχουν στην επίθεση στην Μοσούλη, που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου, με αέρια και επίγεια υποστήριξης από συνασπισμό με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Η κατάληψη της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτους, θεωρείται ζωτικής σημασίας για διάλυση του χαλιφάτου, ωστόσο το έργο εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

«Αυτό είναι σίγουρα εφικτό, όμως και πάλι πρόκειται να είναι μια σκληρή μάχη,» είπε ο Κάρτερ όταν ρωτήθηκε αν η ανακατάληψη θα ήταν πλήρης πριν από τις 20 Ιανουαρίου, όταν ο κ Τραμπ ξεκινά την προεδρία του.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, άρχισαν να υποχωρούν μετά τη στρατιωτική επίθεση στο οχυρό τους στη Μοσούλη, που συμβαίνει τις τελευταίες επτά εβδομάδες, όμως τις τελευταίες ημέρες αντεπιτέθηκαν, αξιοποιώντας τη συννεφιά που παρεμποδίζει την υποστήριξη των ΗΠΑ από αέρος. Σε μια σειρά από αντεπιθέσεις από την Παρασκευή, οι τζιχάντιστές χτύπησαν την ελίτ των ιρακινών στρατευμάτων, με αιχμή του δόρατος την επίθεση στην ανατολική Μοσούλη, και επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε δυνάμεις ασφαλείας στα νότια και δυτικά της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου