Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

AΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;


Είναι που ανοίγεις το στόμα σου και μιλάς γιατί νοιώθεις χαζή εκείνη την στιγμή .Γίνεσαι χείμαρρος και παρασέρνεις με το λογο σου την ευγένεια και την καλοσύνη που σε χαρακτηρίζει.Βολεμένοι οι περισσότεροι με το εγώ τους και συ να νοιώθεις ότι εκμεταλλεύονται την ανεκτικότητα σου επειδή δεν αντιδρούσες τόσο καιρό .Το ποτήρι όμως ξεχειλίζει και τα δεδομένα αλλάζουν .
”Η Αλίκη εκείνο το βράδυ της πρωτοχρονιάς είχε δεχτεί να την συνοδέψει ο Κώστας στην γιορτή της αδελφής της, στην Χαλκίδα παρόλο που μετά την αλλαγή του χρόνου θα έφευγε για την καθιερωμένη μάζωξη της παρέας του . . Είχε κατέβει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για τις γιορτές και έμενε σπίτι της !

Είχε συμφωνήσει να την φιλοξενήσει η αδερφή της ,οπότε έφτασαν με το ίδιο αυτοκίνητο!

Δεν είχαν όμως υπολογίσει τον παράγοντα ‘’εχτρα φιλοξενούμενο ‘’ όπου δεν θα μπορούσαν να μείνουν όλοι μαζί στο σπίτι! Η Αλίκη ζήτησε από τον Κώστα να αναβάλει την ώρα αναχώρησης του για να φύγουν μαζί!! Εκείνος αντέδρασε θυμωμένα , δεν ήθελε να καθυστερήσει από το πρόγραμμα του και ειδικά εκείνο το βράδυ! Επικράτησε έντονος διάλογος μεταξύ τους και χωρίς να χαιρετήσει κανέναν , την άφησε και έφυγε ! Η Αλίκη επέστρεψε σπίτι της με έναν από τους καλεσμένους, όπου βρήκε ένα σημείωμα του Κώστα και τα πράγματα του να λείπουν! Προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του αλλά μάταιος κόπος..”

Από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε εκτεθειμένη απέναντι του γιατί τόλμησε να εκφράσει αυτό που την ενόχλησε την δεδομένη στιγμή .Πάντα ο καλός άνθρωπος που προσπαθεί να μην στενοχωρήσει κανένα, που δεν αντιδράει ποτέ , που το χέρι της στο τραπέζι δεν το χτύπησε ποτέ, που ανέχεται καταστάσεις που δεν της αρέσουν για να κρατάει ισορροπίες, που αν συνεχίσω να γράφω δεν θα με φτάσει ένα βιβλίο..

Και μετά τι; Ψάχνοντας να βρει την δικαίωση που της άξιζε κουτούλησε σε κλειστές πόρτες γιατί η αλήθεια δεν αρέσει σε κανένα, γιατί ο καθένας μας είναι στον καλά φτιαγμένο κόσμο του και δεν επιτρέπει να του χαλάσουν την διάθεση ! Ίσως και κάποια πράγματα στην ζωή μας να συμβαίνουν επίτηδες με τέτοιο τρόπο για να γνωρίζεις καλυτέρα αυτούς που έχεις δίπλα σου.

Η Αλίκη συνεχίζει να είναι ο ίδιος άνθρωπος και ας απογοητεύτηκε από τον Κωστα.Δεν μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα της αλλά την συμπεριφορά της όμως προλαβαίνει να την γαλουχήσει.
Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει για την ώρα. ..

Είναι δύσκολο να μεταμορφωθεί σε κάποια άλλη σε αυτήν την φάση της ζωής της ! Ήταν επανάσταση το συμβάν με τον Κώστα αλλά όχι αρκετό για να της αλλάξει πιστεύω και ιδέες.

Ίσως την επόμενη φορά να είναι πιο προσεκτική στις αντιδράσεις της αλλά ποιος μπορεί να της εγγυηθεί ότι οι επιλογές της θα ναι πάντα σωστές;
http://pinkpaper.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου