Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η αύξηση της ανεργίας θα μπορούσε να σταματήσει, μικρομεσαίες, κυρίως, επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν και πάλι προσλήψεις, αλλά μόνον αυτά δεν αρκούν για την επίτευξη μιας στροφής στην Ελλάδα και οι εταίροι στην Ευρωπαική Ενωση θα πρέπει να καταλάβουν πως οι μικρές επιτυχίες μπορούν να καταστραφούν υπό την πίεση του τεράστιου χρέους της χώρας που αντιστοιχεί στο 160% του ΑΕΠ.
Ως εκ τούτου τον Απρίλιο, στη βάση των στοιχείων της Ευρωπαικής Στατιστικής Υπηρεσίας, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το αν θα δοθούν στην Ελλάδα ελαφρύνσεις στις πληρωμές, όπως είχε αποφασιστεί στην Ευρωομάδα το Νοέμβριο -- με την προυπόθεση ότι η Αθήνα θα έχει εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα -- και ο κ. Σαμαράς θεωρεί πως είναι καλές οι πιθανότητες, καθώς η Ελλάδα πέτυχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προυπολογισμό ένα χρόνο νωρίτερα από ό, τι σχεδιαζόταν.
Όπως σημειώνει ο συντάκτης της εφημερίδας, η κυβέρνηση θέλει με το πλεόνασμα να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και προς τούτο, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, προχωρεί αποφασιστικά στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί με νόμους, δηλαδή μείωση του αριθμού των υπαλλήλων, βελτίωση του συστήματος είσπραξης φόρων.
Σε σχέση με τη συζήτηση για νέα ευρωπαική βοήθεια, ο πρωθυπουργός διευκρινίζει πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια και πως θα μπορούσε να ανταπεξέλθει με διευκολύνσεις στα επιτόκια και παράταση του χρόνου αποπληρωμής.
Ο ίδιος δηλώνει, σύμφωνα με την «Ντερ Στάνταρτντ», πως έχει ενδείξεις που τον καθιστούν αισιόδοξο, ενώ μπορεί να εγγυηθεί για τη σημαντικότερη προϋπόθεση, την πολιτική σταθερότητα, μέχρι την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, καθώς, όπως λέει «κανείς δεν θέλει πρόωρες εκλογές», εκτός, όπως σημειώνει η εφημερίδα, από το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του Αλέξη Τσίπρα, που όμως δεν θα τους δοθεί η ευκαιρία διότι, όπως τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς «η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι φιλοευρωπαίοι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου