Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤ1 Γ.ΚΑΡΑΙΒΑΖ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ “ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ” ΕΙΝΑΙ “ΝΟΝΟΣ” ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟ Π.ΣΑΡΑΚΗ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΤο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 στην εκπομπή της προηγούμενης Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ZOOM, έκανε αναφορά στην σκοτεινή υπόθεση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ποινικολόγου, Παύλου Σαράκη που συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου 2007 έξω από το σπίτι του. Ως ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας παραπέμφθηκε στον ανακριτή, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Καπετανάκη ή Καπές φίλος του δολοφονηθέντος , Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Για την πορεία της ανάκρισης και για την παραπομπή στη δικαιοσύνη του Καπέ ή του άγνωστου και ασύλληπτου ακόμα Αλβανού εκτελεστή που πληρώθηκε για να ρίξει καυστικό υγρό και να σκοτώσει το Σαράκη(ο δικηγόρος έχει χάσει το ένα του μάτι), θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Ο κατηγορούμενος Καπές πλην της εμπλοκής του στην συγκεκριμένη υπόθεση έχει εις βάρος του και δεύτερη δικογραφία που τον αναμειγνύει σε εγκληματική ομάδα ξεπλύματος βρώμικους χρήματος και διαφθοράς.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, προσέρχεται για να υπερασπισθεί στην ανακρίτρια τον κατηγορούμενο(κι ενώ γνώριζε την εμπλοκή του στην απόπειρα κατά πατέρα δύο παιδιών που πήγε στον τάφο και γύρισε), ο αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1, Γιώργος Καραϊβάζ. Το τι δουλειά είχε επαγγελματίας δημοσιογράφος και λειτουργός του Τύπου και των ΜΜΕ που βρίσκεται στα χαρακώματα της μάχιμης δημοσιογραφίας να αναμιγνύεται σε τέτοιες υποθέσεις, αφήνεται στην κρίση του αναγνώστη.

Τα ερωτήματα είναι τρία:


-Είναι ηθικό λειτουργός της δημοσιογραφίας να «υπερασπίζεται» με ένορκες καταθέσεις κατηγορούμενους ανθρώπους του υποκόσμου; Όταν μάλιστα ο λειτουργός της δημοσιογραφίας καλείται με τις έρευνες του να ξεσκεπάζει και να καταγγέλλει φαινόμενα βιαιοπραγίας κατά ανυπεράσπιστων πολιτών;

-Κατά πόσον ο κώδικας δεοντολογίας των δημοσιογράφων επιτρέπει ανάλογες ενέργειες από τη στιγμή που το όνομα του εν λόγω κατηγορούμενου έχει αναμιχθεί στο παρελθόν σε υποθέσεις της ντόπιας «μαφίας»;

-Και τρίτον, επιβάλλεται οι δημοσιογράφοι να κάνουν κάποια στιγμή κι αυτοί την αυτοκριτική τους για το καθαρό όνομα που πρέπει να έχουν στο χώρο ώστε να τους πιστεύει ο κόσμος; Πως θα κάνεις τον “εισαγγελέα” στα κανάλια καταγγέλλοντας την διαφθορά ενώ την ίδια ώρα πηγαίνεις στον ανακριτή και δίνεις ευχολόγια στους παραβατικούς;

Η συγκεκριμένη κατάθεση που λέει εν ολίγοις, πόσο καλός άνθρωπος είναι ο κατηγορούμενος, μόνον θλίψη προκαλεί. Στην ονοματολογία της κατάθεσης υπάρχει και το επίθετο «Αλετράς». Είναι ο ποινικολόγος που συνελήφθη προχθές εγκαλούμενος για την εμπλοκή του στο «κύκλωμα εκβιαστών» με τα γαλάζια καλόπαιδα, κολαούζους βουλευτών και υπουργών. Ένας κόσμος όμορφος και αγγγελικά πλασμένος. Στην κατάθεση αναφέρεται και το επώνυμο του σημερινού υπασπιστή του υπουργού Δένδια.

Την κατάθεση διαβάστε την όλη πιο κάτω. Οι κρίσεις ανήκουν σε σας. Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν φοβάται κανέναν. Και μάλιστα προκαλεί τον οιονδήποτε ότι έχει να μας καταμαρτυρήσει να το κάνει την ίδια ώρα.

Στοιχεία για επαγγελματίες δημοσιογράφους θα βγαίνουν καθημερινά. Τα σκάνδαλα δεν υπάρχουν μόνον στην πολιτική και στην εκκλησία. Υπάρχουν και στις τάξεις μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου