Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

"ΠΑΡΤΥ" ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ "ΟΡΓΙΟ" ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ



Παραμάγαζα μέσα στα δημαρχιακά μέγαρα, εικονικές δαπάνες, αλόγιστες σπατάλες εκατομμυρίων ευρώ και προκλητικές αυθαιρεσίες σε όλα τα επίπεδα της τοπικής εξουσίας αποκαλύπτουν οι έλεγχοι των Αρχών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πάνω από εκατό πρώην και νυν τοπικοί άρχοντες βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, που έχει καταρτίσει εδώ και μήνες τη λίστα των ελεγχόμενων προσώπων και προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι της σπατάλης.

Όπως αποδεικνύεται το χρήμα έρρεε άφθονο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την τελευταία δεκαετία, μέχρι που η χώρα οδηήθηκε στο χείλος του γκρεμού.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, πρόσωπο με πρόσωπο με την καθαίρεση από το αξίωμα του φέρνουν τον δήμαρχο Ιθάκης, Ιωάννη Κασσιανό, οι αποκαλύψεις για τη δράση του πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Συγκεκριμένα, ο γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης του ΥΠ.ΕΣ απέστειλε "αιτιολογημένη έκθεση με πρόταση παύσης του δημάρχου Ιθάκης για λόγους δημοσίου συμφέροντος για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία".

Η περίπτωση του όμως δεν είναι η μοναδική. Τα Χριτούγεννα του 2009 στα έξοδα Δήμου πέρασε δαπάνη 8.000 για... μελομακάρονα. Υεπύθυνοι μεγάλου δήμου της Δ. Ελλάδας έστρωναν χρυσάφι σε μαέστρο αφού για δύο μαθήματα την εβδομάδα πληρωνόταν 100.000 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με αρχεία εξόδων του Δήμου. Ούτε ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης να ήταν...

Δήμος της Αττικής φέρεται να διέθεσε το εξωφρενικό ποσό των 3.000.000 ευρώ για καθαρισμό καταυλισμού Ρομά. Φυσικά, το ΣΔΟΕ ελέγχει εξονυχιστικά το έργο ώστε να διαπιστωθεί πόσο στοίχισε στην πραγματικότητα και τι απέγινε το "καπέλο" στο σκανδαλώδες κοστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου