Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΕΛΕΡΗ ΚΑΙ ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ( ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ)


Εξηγήσεις και ονόματα δίνει αυτή την ώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ.

Η κατάθεση του πρώην υπουργού ξεκίνησε στις 9:30 και στην εισαγωγική του ομιλία ο πρώην υπουργός απαξίωσε τη λειτουργία του ΣΔΟΕ λέγοντας ότι ενώ οι γερμανικές αρχές του έστειλαν το Δεκέμβριο του 2009 στοιχεία με Έλληνες καταθέτες από το Λίχτενσταϊν, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για αυτά τα στοιχεία εστάλη 14 μήνες μετά.

«Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έδωσα όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ στον Γιάννη Καπελέρη μαζί με τον φόβο ότι θα μπορούσαν τα στοιχεία να διαρρεύσουν δεδομένου ότι η κ. Λαγκαρντ ανάφερε οτι όλο το υλικό είναι απόρρητο».

Ο πρώην υπουργός άδειασε τόσο τον κ. Καπελέρη όσο και τον κ. Διώτη για το πως χειρίστηκαν το θέμα λέγοντας ότι από τον κ. Καπελέρη ζήτησε περαιτέρω έλεγχο για τα 20 ονόματα όταν ο κ. Καπελερης του είπε ότι δεν δικαιολογούνται οι καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό. Στο κ. Διώτη ανέφερε ότι του παρέδωσε όλα τα ονόματα της λίστας για να κάνει έρευνα και έλεγχο.

Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε χαρακτηριστικά «το ΣΔΟΕ από τη φύση του δεν πρέπει να περιμένει πολιτικές εντολές για να κάνει ή να μην κάνει έλεγχο, πρέπει να ενεργεί αυτόνομα».

Διαβάστε εδώ τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ.Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου