Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΟΜΜΑ! ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ "ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ..."


Ένας νέος πολιτικός σχηματισμός, υπό τον Κώστα Σημίτη, βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μετά τις εκλογές.
Εδώ και πολύ καιρό διεξάγονται συζητήσεις σε ένα ευρύ κύκλο για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού των εκσυγχρονιστικών δυνάμεων της χώρας, που σήμερα είτε δεν αντιπροσωπεύονται από τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα, είτε βρίσκονται εγκλωβισμένες μέσα σε αυτά.

Στις διεργασίες συμμετέχουν πολιτικοί, άνθρωποι της αγοράς, πανεπιστημιακοί και άνθρωποι που μέχρι σήμερα δεν είχαν ενεργό πολιτική παρουσία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σημίτης δείχνει εμφανή αποστασιοποίηση από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ την ίδια στάση τηρούν οι κύριοι Γιώργος Φλωρίδης και Αλέκος Παπαδόπουλος.

Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους οι δύο πρώην υπουργοί θεωρούν ότι, το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο του και πλέον δεν μπορεί να εκφράσει υπαρκτές κοινωνικές δυνάμεις. Μάλιστα, ο κ. Φλωρίδης κινείται δραστήρια τον τελευταίο καιρό και είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει στέλεχος του ηγετικού πυρήνα του νέου κόμματος, εφ' όσον τελεσφορήσουν όλες οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Οι καθηγητές κύριοι Γιάννης Στουρνάρας και Νίκος Χριστοδουλάκης εκπέμπουν και αυτοί στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ διατεθειμένος να συμμετάσχει ενεργά φέρεται και ο συγγραφέας κ. Απόστολος Δοξιάδης.

Με την ομάδα που πρωταγωνιστεί στις διεργασίες και στις διερευνητικές επαφές για τη δημιουργία νέου κόμματος «φλερτάρουν» και πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρώην βουλευτές, ενώ επαφή με ορισμένους διατηρεί και η κ. Άννα Διαμαντοπούλου που όμως εμφανίζεται ιδιαίτερα διστακτική.

Αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν τον κ. Λουκά Παπαδήμο ως επικεφαλής αυτού του νέου πολιτικού σχηματισμού.

makeleio 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου