Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ USB-STICK ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ 16GB!!!


Η ολλανδική εταιρεία Deonet, δημιούργησε ένα λιλιπούτειο USB flash drive, το οποίο διαθέτει αποθηκευτικό χώρο μέχρι και 16GB. Tousbstick, είναι τόσο μικρό που στην πραγματικότητα οι πληροφορίες δεν αναγράφονται πάνω του, αλλά σε μία μικρή ταμπελίτσα, η οποία είναι συνδεδεμένη με έναν σπάγκο.
Οι διαστάσεις του είναι μόλις 19,5 x 14,5 x 2,9 χιλιοστά, και εκτός από το προαναφερθέν 16 GB μέγεθος, θα διαθέτει και με μικρότερες διαστάσεις των 4 GB και 8 GB μοντέλα. Η Deonet ισχυρίζεται ότι από τη στιγμή που το συνδέουμε σε έναν υπολογιστή, δεν υπάρχει ο κίνδυνος από κατά λάθος να στραβώσουμε, ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά για φορητούς υπολογιστές, ενώ εδώ είναι που βοηθάει το ταμπελάκι με κορδόνι.

Το stick χρησιμοποιεί ένα νέο είδος τσιπ μνήμης για USB sticks, που ονομάζεται Micro UDP chip, το οποίο συμπυκνώνει τα controller, flash IC και οτιδήποτε άλλο σε αυτό το μικροσκοπικό chip, το οποίο διαθέτει μέγεθος μικρότερο από τα τρέχοντα.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμα αποκαλύψει σε ποιες τιμές θα κυμαίνεται, ωστόσο έχει προγραμματιστεί να κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του Γενάρη.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου