Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

23ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ!


Γράφει η Στάθια Λύτρα

Μια 23χρονη φοιτήτρια θα επισκεφτεί τη Κύπρο τον ερχόμενο μήνα με τη συνοδεία του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας και νυν ειδικός διαμεσολαβητής του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.Πρόκειται για την νεαρή Αυστραλιανή Κατριόνα Στάντφιλντ η οποία ερχόμενη στη Κύπρο θα παρουσιάσει πιθανές λύσεις για το Κυπριακό ζήτημα.

Ο κ. Ντάουνερ προσκάλεσε την 23χρονη φοιτήτρια στη Κύπρο όταν διάβασε την μεταπτυχιακή της εργασία πάνω στο Κυπριακό. Η φοιτήτρια όπου έκανε πρακτική εργασία στο γραφείο του κ. Ντάουνερ, προτείνει μεταξύ άλλων και τη συμμετοχή των Κυπρίων γυναικών στις διαπραγματευτικές συνομιλίες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ντάουνερ είπε πως η μελέτη της Κατριόνα είναι εξαιρετική και τον εντυπωσίασε αφού ενδέχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο ΟΗΕ αντιμετωπίζει τη λύση του Κυπριακού αλλά και την σχέση ισότητας των δύο φίλων στο νησί. Πρόσθεσε πως το ουσιαστικό πρόβλημα είναι η επανένωση και πως είναι καιρός για νέες ιδέες.

Η Στάντφιλντ είπε πως θα υποστηρίξει τους συνομιλητές της στη Κύπρο και πως η συμμετοχή γυναικών και από τις δύο πλευρές θα βοηθήσει τη όλη προσπάθεια. Πρόσθεσε ακόμα ότι γνωρίζει πως οι Κύπριοι είναι μια πατριαρχική κοινωνία αλλά θα παρουσιάσει ιδέες που δύσκολα θα απορρίψουν.

Ο κ. Ντάουνερ πρόσθεσε πως είναι καλό να συμμετέχουν νέοι στις διεθνής υποθέσεις και ίσως κάνει τον ΟΗΕ πιο αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου