Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Peugeot 208 Νέο μικρό



Γράφει ο Άρης Κόκκας

Τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο της μοντέλο στην κατηγορία των μικρών (b) αυτοκινήτων αποκάλυψε η Peugeot, το 208, το οποίο αναμένεται στις αγορές την άνοιξη του 2012. Το νέο μοντέλο, που θα αποτελέσει τον συνεχιστή της μακράς παράδοσης των 205, 206 και 207, είναι όμορφο σχεδιαστικά με νεανική σχεδιαστική προσέγγιση, τόσο στην πεντάθυρη, όσο και στην πιο σπορτίφ 3θυρη έκδοσή του.

Η Peugeot αντίθετα με τον ανταγωνισμό μείωσε τις διαστάσεις του νέου μοντέλου (είναι 70 χλστ. μικρότερο σε μήκος) σε σχέση με το 207 που θα αντικαταστήσει, ωστόσο διαθέτει το ίδιο μεταξόνιο και έχει γίνει καλύτερη εκμετάλλευση χώρων στο εσωτερικό, έτσι ώστε να καλύπτει καλύτερα τις μεταφορικές ανάγκες των επιβατών του.


Μειωμένο είναι και το βάρος του αμαξώματος περιορίζοντας έτσι την κατανάλωση και τους ρύπους. Στο εσωτερικό, η εικόνα συνεχίζει να είναι ευχάριστη και σύγχρονη με την ποιότητα να αναμένεται σε καλά επίπεδα. Το νέο 208 θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης 1,0 και 1,2 λίτρων (VTi) με απόδοση 75 και 100 ίππων αντίστοιχα, με την κατανάλωση στον μικρότερο να μην ξεπερνάει τα 4,3 λτ./100 χλμ.. Στην γκάμα θα υπάρχουν και νέοι diesel κινητήρες της Peugeot με την κατανάλωση του μικρότερου να μη ξεπερνάει τα 3,4 λτ./100 χλμ. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα ξεκινούν από τα 87 γρ./χλμ. και δεν θα ξεπερνούν τα 99 γρ./χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου