Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Στα χέρια της αστυνομίας ο επικεφαλής των μυστικών πληροφοριών του καθεστώτος Καντάφι


Στα χέρια των λιβυκών αρχών βρίσκεται ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του καθεστώτος Καντάφι. Ο Αμπντάλα αλ-Σανούσι εντοπίστηκε και συνελήφθη την Κυριακή από δυνάμεις της νέας ηγεσίας στην έρημο κοντά στην Σάμπχα, ανακοίνωσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.
Η είδηση έρχεται ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη του γιου του Μουαμάρ Καντάφι Σαΐφ αλ-Ισλάμ.
Αμφότεροι καταζητούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) για εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη και με τη σύλληψη του Αμπντάλα αλ-Σανούσι «κλείνει» η λίστα της Χάγης με τα πρόσωπα εις βάρος των οποίων έχει απαγγείλει κατηγορίες για το αιματοκύλισμα της εξέγερσης.
Ωστόσο, το νέο καθεστώς δεν προτίθεται να τους παραδώσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοινώνει συχνά, τις τελευταίες ώρες ότι ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, αλλά και ο Σανούσι, «θα δικαστούν, με δίκαιο τρόπο, στο εσωτερικό της Λιβύης».
Αποσαφηνίζει, δηλαδή, ότι δε σχεδιάζει να τους παραδώσει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο -στον κανονισμό λειτουργίας του οποίου δεν προβλέπεται η θανατική ποινή.
Ο 62χρονος Αλ-Σανούσι είναι κουνιάδος του Μουαμάρ Καντάφι και ένας εκ των πιο έμπιστων συνεργατών του. Είχε υπηρετήσει σε πολλά αξιώματα στο καθεστώς και φέρεται να ήταν στενός σύμβουλος του Σαΐφ αλ-Ισλάμ.
Ο γιος του Καντάφι, εν τω μεταξύ, πρόκειται να ανακριθεί σε μυστική τοποθεσία, που πιστεύεται ότι βρίσκεται στη δυτική πόλη Ζιντάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου