Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τι προβλέπει η μόδα φέτος το χειμώνα για τα παπούτσια;



Γράφει η Μαίρη Κάντα

Ποια παπούτσια θα φορεθούν φέτος τον χειμώνα; Για να δούμε τις φετινές τάσεις της μόδας στα παπούτσια…

Οι ψηλές μπότες μπαίνουν στην ντουλάπα και θα βγουν μόνο στις εκδρομές. Τα τακούνια σε σχήμα σφήνας παραμένουν μεν στη μόδα και μπορείτε άνετα να φορέσετε τις περσινές σας ή να αποκτήσετε ένα ζευγάρι καινούργιες, όχι όμως με την ίδια ένταση όπως πέρσι.

Το ίδιο και οι πλατφόρμες, μόνο που φέτος χάνουν την μεγάλη υπερβολή που τις χαρακτήριζε μέχρι πέρσι και γίνονται πιο «ήρεμες». Τα πολύχρωμα παπούτσια που αγαπήσαμε τον περσινό χειμώνα δίνουν τη θέση τους σε σικάτες διχρωμίες.

Οι περσινές τάσεις που συνεχίζουν ακάθεκτες από πέρσι και με το ίδιο πάθος είναι αυτές που θέλουν τις μπότες μας ντυμένες με γούνα μέσα –έξω, τα κορδόνια, οι αγκράφες και τα πολλά λουριά στα παπούτσια παραμένουν αγαπημένα, τα τετράγωνα chunky τακούνια και οι γόβες στιλέτο.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά ποια θα είναι φέτος τα λατρεμένα μας παπούτσια:

1. Δετά παπούτσια

Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης αυτής της τάσης φέτος ήρθε η ώρα να τα δείτε με άλλο μάτι. Τα δετά γυναικεία παπούτσια, που θυμίζουν λίγο ανδρικά θα δώσουν στο ντύσιμό σας έναν αέρα ‘50s που φέτος είναι πολύ της μόδας. Συνδυάστε τα με φορέματα και φούστες που καλύπτουν τα γόνατα.

Διαλέξτε ένα ζευγάρι με ξεκούραστα ξύλινα chunky τακούνια για να μπορείτε να τα φοράτε όλη μέρα. Συνδυάστε τα ακόμα με κλασσικό ή pencil παντελόνι για να ακολουθήσετε την androgynous hot τάση του φετινού χειμώνα. Είναι βολικά, κρατούν τα πόδια ζεστά, είναι πολύ θηλυκά και φέτος είναι καινούργια μόδα!


2. Φωτιά στα κόκκινα

Το κόκκινο είναι το χρώμα της σεζόν και ακόμα πιο hot τάση είναι τα κατακόκκινα παπούτσια. Μποτάκια, πλατφόρμες, σφήνες ή κλασσικές γόβες, ό,τι κι αν σας αρέσει, αγοράστε το σε κόκκινο χρώμα. Ταιριάζει άψογα με τα τζιν σας, με τα μαύρα, τα καφέ, τα γκρι, τα μπλε σας..


3. Μπότες με αγκράφες, λουριά και γούνα


Μπορεί οι ψηλοτάκουνες μπότες μπαίνουν στην ντουλάπα για φέτος, αλλά αφήνουν μπόλικο χώρο για σπορ μπότες με ίσιο τακούνι, στα χρώματα της μόδας όπως γκρι, μπεζ, κόκκινο αλλά και στα κλασικά μαύρο και καφέ.

Με μπόλικα λουριά που δένουν με αγκράφες, με επένδυση από γούνα, αλλά και με γούνα να τις ντύνει εξωτερικά. Για φέτος το ύψος τους φτάνει λίγο πάνω από τον αστράγαλο, στη μέση της γάμπας ή λίγο κάτω από το γόνατο.

4. Ήρεμες πλατφόρμες και σφήνες

Φέτος οι πλατφόρμες και οι σφήνες χαμηλώνουν λίγο, γίνονται πιο «κλασικές» και συνδυάζονται με παντελόνια σε ίσια γραμμή για tres chic εμφανίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου