Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

AYTO EINAI TO BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΑΡΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ! (ΦΩΤΟ)



ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ WIKIPEDIA


Ο Παύλος Σαράκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1969.
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εμβάθυνε τις γνώσεις του στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ασκεί μαχόμενη δικηγορία με κύριο αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο. Διακρίνεται για την υπερασπιστική του στρατηγική και τη ρητορική του δεινότητα στα ακροατήρια.

Είναι Νομικός Σύμβουλος σε εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα προτεινόμενων δικηγόρων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει συμμετάσχει ως υπερασπιστής σε πολύκροτες ποινικές δίκες, όπως: στην δίκη απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, υπερασπιζόμενος βασικό κατηγορούμενο που βαρύνονταν και για «συμβόλαια θανάτου», στη δίκη της απαγωγής της κόρης του δημάρχου Ιωαννίνων Σοφίας Γκόντα, στη δίκη «Βεντέτας» στην Κρήτη , στη δίκη της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού των Αλκέτ Ριζάϊ και Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς και σε υποθέσεις μείζονος σημασίας και ενδιαφέροντος όπως αυτή των «χειραγωγημένων - στημένων» αγώνων στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αλλά και στην «υπόθεση της Χίου» με τους Κούρδους αυτονομιστές της DHKP-C που συνελλήφθησαν να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό. Τον Δεκέμβριο του 2014 υπεράσπισε πρόσωπο που κατηγορήθηκε ότι αποπειράθηκε να εξαγοράσει ψήφους βουλευτών κατά την διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας (Υπόθεση «Χαϊκάλης Gate»). Το 2015 υπερασπίστηκε βασικό κατηγορούμενο στην πολύκροτη υπόθεση «NOOR 1», του πλοίου που μετέφερε τόνους ηρωίνης από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα.
Το 2016 ανέλαβε την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στη δίκη για τις ‘’προμήθειες’’ στα εξοπλιστικά προγράμματα και ειδικότερα αυτή του αντιπυραυλικού συστήματος Asrad. Την ίδια χρονιά ανέλαβε και την υπεράσπιση αξιωματούχου, που βαρύνονταν για το αδίκημα της απιστίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Το 2017 προσέφυγε για λογαριασμό πελατών του στην αστική Δικαιοσύνη κατά της Ελβετικής Τράπεζας Julius Bär, διεκδικώντας αποζημιώσεις για εξαπάτηση αυτών.
Είναι ο δικηγόρος που προσέφυγε τον Αύγουστο του 2016 ενώπιον των Αμερικανικών Αρχών Securities and Exchange Commission & Department of Justice για αθέμιτες πρακτικές της πολυεθνικής Φαρμακοβιομηχανίας Novartis στην Ελλάδα, βάσει του ομοσπονδιακού νόμου των ΗΠΑ (FCPA). Υπόθεση με διεθνές ενδιαφέρον που τον καταξίωσε ως έναν από τους κορυφαίους Έλληνες Δικηγόρους. Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης των Ελλήνων πληροφοριοδοτών (Whistleblowers ) για τη Novartis τον Δεκέμβριο του 2016, προκάλεσε την ενεργοποίηση και της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Για την υπόθεση της Novartis συστήθηκε Εξεταστική Επιτροπή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, διερευνώντας ευθύνες πολιτικών. Θεωρείται το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στο χώρο της υγείας στην Ελλάδα.
Με ακτιβιστική δράση κατά της διαφθοράς στο δημόσιο βίο. Τον Δεκέμβριο του 2007 υπήρξε θύμα απόπειρας δολοφονίας με καυστικό υγρό στο Ν. Κόσμο, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και αναγκάστηκε να απέχει για μακρύ χρόνο από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Η εις βάρος του εγκληματική ενέργεια, μετά από πολύχρονη αστυνομική και δικαστική έρευνα, ανέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς επίορκους αστυνομικούς και ως φυσικούς αυτουργούς άτομα του οργανωμένου εγκλήματος. Κίνητρο των δραστών ήταν οι αποκαλύψεις του για ύπαρξη κυκλώματος στην ΕΛ. ΑΣ που συνεργαζόταν με το οργανωμένο έγκλημα.
Διετέλεσε το 2004-2005 μέτοχος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός ΓΦΣ.
Είναι ενεργό μέλος στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο Ελληνορωσσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο Ελληνογερμανικό καθώς και στο Ελληνογαλλικό.

Ομιλεί την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα.

Διατηρεί το ομώνυμο Δικηγορικό Γραφείο « Παύλος Σαράκης & Συνεργάτες» στην Αθήνα (Πατησίων 20-22).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου