Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

H AΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ! ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΕΝΟΧΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΗΣ! (ΦΩΤΟ)


Η φωτογραφία κορυφής που βλέπετε έχει ιστορικη αξία και σημασία για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι αυτή καθαυτη η φωτογραφία και η ανεξίτηλη ιστορία που μεθερμηνεύεται πίσω από
την εικόνα. Είναι από τα πρώτα φύλλα της επίσημης "φωνής" της αστυνομίας που είδε το φως το σωτήριον έτος 1953. Σε χρονους χαλεπούς και δύσκολους και για την αστυνομία και για την τότε κοινωνία. Λίγα χρόνια μετά τον τελευταίο και τον πιο ματωμένο διχασμό.








Ο δεύτερος έχει να κάνει με τη σύγχρονη μορφή και εικόνα της αστυνομίας. Για πρώτη φορα, η ΕΛΑΣ ανοίγει την κουρτίνα με τα ενοχικά σύνδρομα της τα οποία κρεμάει στο ικρίωμα της δημοσιότητας και της κριτικής. Είναι μια γενναία αποφαση και ταυτοχρονα μια ανεκτίμητη συμβολή στον πολιτισμό και στην ίδια την ιστορία.

Η δημόσια ηλεκτρονική θέα των περιοδικών της ΕΛΑΣ, αστυνομίας πόλεων, χωροφυλακής και ενιαίας από το 1984 αστυνομίας, συνιστά άλμα ευθύνης και αποκαλυπτήρια νέων ηθών.

Διαβάζουμε και σας προτρέπουμε να περιηγηθείτε στις σκονισμένες σελίδες της ψυχής της αστυνομίας όπως αυτή χτυπά και ανασαίνει μέσα από την ιστορικά ζωντανή γραφίδα των ίδιων των παιδιών της. Γιατί όποιος έχει μνήμη και γνωση των ιστορικών καταβολών της γενεσιουργού ρίζας έχει και παρόν, αλλά κυρίως φωτεινό μέλλον.

Στην ενημέρωση της η αστυνομία αναφέρει εισαγωγικά και μεταξύ άλλων τα εξής:


Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά στην ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση, ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και διαδικτυακή προβολή (700) τευχών του περιοδικού:
«Αστυνομικά Χρονικά», από το 1953 έως το 1983,
«Επιθεώρηση Χωροφυλακής», από το 1970 έως το 1983,
«Αστυνομική Επιθεώρηση», από το 1984 έως το 2002 και
«Αστυνομική Ανασκόπηση», από το 2003, και
στην καταγραφή των τίτλων των βιβλίων που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του Σώματος, στο Τμήμα Ιστορίας και Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το υλικό είναι διαθέσιμο στο νέο ιστότοπο που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.policemagazine.gr , www. hellenicpolicemagazine.gr και www.αστυνομικη ανασκοπηση.gr καθώς και με υπερσύνδεση ( link ) στην κατηγορία «Περιοδικό Αστυνομική Ανασκόπηση» στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου