Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ! ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ένας πρωθυπουργός, χάνει κάθε νομιμοποίηση, να εκπροσωπεί το λαό και να χειρίζεται κρατικές υποθέσεις, όταν σκαιά, απροκάλυπτα, και χωρίς αιδώ, όχι μόνο παρακάμπτει τη δικαιοσύνη με κάθε τρόπο και μέσον, αλλά την θεωρεί... τον υπ' αριθμό ένα εχθρό των μεθοδεύσεών του... και το δείχνει!

Έχει μάλλον ξεχάσει ο... κατά λάθος πρωθυπουργός μας, πως: Δικαιοσύνη είναι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας στους ανθρώπους, που εκδηλώνεται αυτόματα και εξασφαλίζεται αμοιβαία και ισότιμα. Αλλά, όταν υπάρχει το προσωπικό συμφέρον και η ισχύς της εξουσίας, ώστε να μεθοδευθεί μια αδικία, κατά κανόνα θα γίνει αδικία, ακόμα και αν χρειαστεί, "ο έχων εξουσία, αδικών" να περιφρονήσει ακόμα και το θεσμό της Δικαιοσύνης και τις αποφάσεις της, που δεν συμβαδίζουν με τις μεθοδεύσεις και τα σχέδια του!

Ας έρθουμε όμως στα πρόσφατα επιτεύγματα αυτής της σαθρής και δυσώδους κυβέρνησης, που καταλύει με σταθερά βήματα τους θεσμούς εκείνους, που αποτελούν δομικά συστατικά του "Έθνους" και του "Κράτους", σε μια προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός ακραίου μορφώματος "κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού", τύπου Ερντογάν, όπου τα κόμματα δεν θα παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην λήψη των αποφάσεων, η δε Δικαιοσύνη, θα έχει καθαρά διακοσμητικό ή κατευθυνόμενο ρόλο!

Για να δούμε όμως, τα πράγματα από την αρχή! Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον...

Το έτος 2016, με το άρθρο 97 του νόμου 4318/2016, επιχειρείται από το Υπουργείο Υγείας, η απόλυση-εκδίωξη των εταιρειών παροχής προσωπικού φύλαξης, καθαρισμού και εστίασης, από τα δημόσια νοσοκομεία και άλλους δημόσιους φορείς, με σκοπό την πρόσληψη ημετέρων, με ακριβότερο βέβαια τίμημα, και με "ατομικές συμβάσεις έργου φυσικών προσώπων", για την στελέχωση του υπό σύσταση "κομματικού στρατού", που η κυβέρνηση προωθεί!

Οι εταιρείες προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με τις αποφάσεις 205/2016 και 206/2016 δικαιώνονται και το Υπουργείο Υγείας διατάσσεται να "παγώσει" την όλη διαδικασία! Στην ουσία, το ΣτΕ ακυρώνει τον νόμο ως "απαράδεκτο, καθώς παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο"...



Οι αποφάσεις αυτές όμως, ακυρώνουν και τις μεθοδεύσεις των υπουργών του Υγείας και του ίδιου του πρωθυπουργού.





Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται έξαλλος και σε υπουργικό συμβούλιο, απ' ό,τι ακούστηκε, εντέλει ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς του να βρουν νομιμοφανή λύση και παράθυρα, παρακάμπτοντας με όποιον τρόπο την απόφαση-κόλαφο του ΣτΕ.

Βλέπετε η δημιουργία και η λειτουργία του κομματικού στρατού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, για μία κυβέρνηση που σχεδιάζει να γίνει καθεστωτική, έστω και φορώντας τον μανδύα του κοινοβουλευτισμού!


Δημιουργείται έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία των υπευθύνων υπουργών, σε άμεση επικοινωνία με το Μαξίμου... δεύτερος νόμος "παρωδία", με μόνο σκοπό και στόχο, να συνεχιστούν οι προσλήψεις, οι οποίες, επι της ουσίας, ποτέ δεν είχαν σταματήσει!

Το άρθρο 63 του νόμου 4430/2016, με μερικές διορθωτικές πινελιές για τα μάτια του κόσμου, είναι γεγονός, μόνο που τώρα οι συμβάσεις με τους ημετέρους που περιμένουν στην ουρά, θα είναι "ατομικές συμβάσεις εργασίας!".

"Άλλαξε λοιπόν ο Μανολιός και φόρεσε την μπλούζα του αλλιώς...".

Οι εταιρείες προσφεύγουν για δεύτερη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με την σπόφαση 1305/2017, παραπέμπει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προδικαστικά ερωτήματα!

Επιπλέον όμως, σε "Δίκη Πιλότο", εκδίδονται από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αποφάσεις 84/3017 & 85/2017, με τις οποίες αναστέλλεται ρητά, κάθε διαδικασία σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας, μέχρι την έκδοση της απόφασης απο το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης...



Περιμένει η κυβέρνηση την απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε... κάθε λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν... όλοι εκτός του πρωθυπουργού και των μαριονετών του, που συνεχίζουν ακάθεκτοι την άλωση του "δημόσιου τομέα", σαν τίποτα να μην έχει συμβεί!

Δικαιοσύνη;;;... "Ποιά Δικαιοσύνη θα σκέφτηκε ο πρωθυπουργός μας και θα τον έπιασαν τα γέλια!".

ΣΗΜ. Και η λίστα προκηρύξεων του ΑΣΕΠ (μπορείτε να την δείτε εδώ) αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται κόντρα στην απαγόρευση του ΣτΕ.

*Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος, τ. Διοικητής του Νοσοκομείου "Ελπίς”, & Μέλος του "Τομέα Υγείας” της Νέας Δημοκρατίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου