Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΣΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΔΡΟΥΣΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΤΙΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΑΝ ΧΟΝΤΡΑ!


Συμμορία μαστροπών αποκάλυψε έρευνα αστυνομικών του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Καλύπτοντας τη δράση της με τον μανδύα του «γραφείου συνοδών» -τις υπηρεσίες του οποίου διαφήμιζε μέσω Διαδικτύου- η πολυμελής εγκληματική ομάδα, όπως χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία, δρούσε τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προάγοντας στην πορνεία κοπέλες από την ανατολική Ευρώπη και αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Ως μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 58 και 49 ετών, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας, που αναζητούνται. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, δύο εκ των ασύλληπτων μελών της προσχώρησαν στη σύσταση πρακτορείου συνοδών, το οποίο διατηρούσε σχετική ιστοσελίδα, ενώ άλλο μέλος λειτουργούσε ως τηλεφωνήτρια κανονίζοντας τα ερωτικά ραντεβού με τους πελάτες. Μία ακόμη γυναίκα, εκ των μελών της εγκληματικής ομάδας, κατηγορείται ότι αναλάμβανε να προσελκύσει κοπέλες από την αλλοδαπή για να εργαστούν στην Ελλάδα ως εκδιδόμενες, ενώ οι δύο συλληφθέντες φέρονται να μετέφεραν τις γυναίκες στα προκαθορισμένα από το πρακτορείο ραντεβού. Οι τελευταίοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που μετέφεραν τέσσερις αλλοδαπές σε συναντήσεις με πελάτες.
Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα. Σε βάρος των εκδιδόμενων βεβαιώθηκαν οι σχετικές πταισματικές παραβάσεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου