Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

H "MAΔΟΥΡΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ!


Πότε θα κάνει εκλογές ο Τσίπρας; Θα τον αδειάσουν οι δανειστές σέρνοντάς τον στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου που θα σημάνει και την πολιτική του καταδίκη; Θα πέσει από το σκάνδαλό του Noor One ή από τις αποκαλύψεις του Βαρουφάκη;

Επειδή έχουμε κουραστεί να αναλύουμε και να ερμηνεύουμε τι θα κάνει ο... γίγας της πολιτικής Αλέξης καταλήγουμε στο εξής. Τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να γίνει. Απλά θα το πάει μέχρι τέλους και γαία πυρί μιχθήτω.

Όπερ μεθερμηνευόμενον… θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία γιατί αν την χάσει… χάθηκε.

Πρέπει να είναι κανείς ανόητος για να πιστεύει ότι ο Τσίπρας δεν έχει αντιληφθεί ότι θα ηττηθεί παταγωδώς όταν θα γίνουν εκλογές. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις τον δείχνουν κάτω από 15% με καθοδική τάση. Οδηγείται δηλαδή με μαθηματική ακρίβεια σε μονοψήφια ποσοστά. Ή καλύτερα ο λαός τον στέλνει πίσω στα Εξάρχεια, τους φραπέδες και τις βαθυστόχαστες αμπελοφιλοσοφίες μεταξύ μπάφου και μολότοφ. Είναι αντιληπτό, ότι και μόνο που περνάει αυτή η σκέψη από το μυαλό του... ηγέτη της αριστεράς βγάζει φλύκταινες. Πως να αποχωριστεί τα μεγαλεία της εξουσίας, τις χαιρετούρες με ηγέτες ξένων χωρών, τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη, τις προσοχές από τους στραταίους, τις συμμαχίες και τα ντιλ κάτω από το τραπέζι με τη διαπλοκή; Πράγματα τα οποία πριν από λίγα χρόνια ούτε καν ονειρευόταν;

Εκτός βέβαια από την απώλεια της «μαστούρας» της εξουσίας ελλοχεύει κι ένας ακόμα κίνδυνος. Να βγει τρίτος στις εκλογές. Οι αναλύσεις σχεδόν όλων των ΜΜΕ, πολιτικών αναλυτών κλπ. δεν έχουν προβλέψει αυτό το ενδεχόμενο. Και δεν το έχουν ούτε καν αγγίξει καθώς όλοι παρασύρονται από την αριστερούλικη προπαγάνδα ότι ο Αλέξης στις επόμενες εκλογές θα αντέξει, θα καπαρώσει την δεύτερη θέση και την αξιωματική αντιπολίτευση, θα πετάξει την καυτή πατάτα των νέων μέτρων και πιθανότατα ενός νέου μνημόνιου στη ΝΔ γιατί ο ίδιος τα έχει κάνει θάλασσα και θα την έχει... στημένη στη γωνία περιμένοντας τις Προεδρικές εκλογές το 2020 για να... ρίξει τον Μητσοτάκη.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ξεχνούν προφανώς ότι ο λαός έστειλε στα... τάρταρα το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και τότε αριστερούληδες αναλυταράδες μας έλεγαν ότι ο Παπανδρέου έχει τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά του. Κι εκεί που δεν το περίμενε κάνεις ο ΓΑΠ εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη. Τόσο μέσα έπεσαν.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι μπροστά στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και το «σκίσιμο των μνημονίων» το «λεφτά υπάρχουν» ήταν πταισματάκι. Είδατε που οδηγήθηκε ο ΓΑΠ, φανταστείτε που μπορεί να οδηγηθεί ο Τσίπρας.

Όπως έχουμε γράψει, πιθανότατα -καθώς ο σανός είναι... διαχρονική αξία- ο κόσμος αυτή τη φορά θα ψηφίσει με βάση τη λογική. Θα συγκρίνει την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές που είχε το 2014 και μετά θα πάει στην κάλπη. Εάν επικρατήσει αυτό το σενάριο τότε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης από το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ή όπως αλλιώς θα λέγεται το νέο κεντροαριστερό εγχείρημα.

Γιατί οι πολίτες να μην επιλέξουν την ήδη δοκιμασμένη συνταγή σύμπραξης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που βελτίωσε την τσέπη τους, την καθημερινότητά τους κι έφερε την Ελλάδα μια ανάσα πριν από τη λύτρωση των μνημονίων; Είδομεν...

Μπορεί τα προπαγανδιστικά όργανα του Τσίπρα να μην κάνουν την παραμικρή νύξη περί μιας τέτοιας εξελίξεως, όμως είμαστε σίγουροι ότι ο ίδιος, επειδή μόνο χαζός δεν είναι, την έχει σκεφτεί και ζυγίσει.

Είναι εν γνώσει του ότι τα ψέματα που είπε και τα δυσβάσταχτα μέτρα που φόρτωσε στις πλάτες των πολιτών θα τα πληρώσει στην κάλπη. Όπως είναι εν γνώσει του ότι η κατάσταση στη χώρα ήταν καλύτερη το 2014 γι’ αυτό και προσπαθεί να αντιγράψει τον Σαμαρά, είτε βγαίνοντας πρόωρα στις αγορές, είτε προσπαθώντας να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως δεν καταφέρνει να επισκιάσει τον Σαμαρά, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο να εκφραστεί η σύγκριση στην κάλπη, όπως ήδη αναφέραμε.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την διαχείριση της μνημονιακής καθημερινότητας. Οι τρύπες των ελλειμμάτων μεγαλώνουν καθημερινά, η αγορά έχει σχεδόν παγώσει, η ψυχολογία του κόσμου καταρρακώνεται αλματωδώς και τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα χτυπούν την πόρτα του Μαξίμου.

Όλο αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ που περιγράψαμε οδηγεί σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Ο Τσίπρας θα... το πάει μέχρι τέλους.

Θα προσπαθήσει να δείξει ότι έρχεται η ανάπτυξη, βγαίνουμε από τα μνημόνια, τελειώνει η επιτροπεία και άλλα ευχάριστα με μοναδικό στόχο να κερδίσει χρόνο μπας κι αλλάξει κάτι στην Ευρώπη ή μήπως πάρει κανένα αντίδωρο... υποσχετικής μείωσης τους χρέους από τους δανειστές για να το πουλήσει στους ιθαγενείς σανοφάγους.

Την ίδια στιγμή θα πολώνει το πολιτικό κλίμα με όλες αυτές τις αηδίες περί ακροδεξιάς, θα εκβιάζει συναισθηματικά τους αριστερούς ψηφοφόρους που τον φτύνουν και θα προσπαθεί να διεμβολίσει την κεντροαριστερά με τον Λαλιώτη μπας και πάρει κανένα ψηφαλάκι.

Παράλληλα θα χρησιμοποιήσει τα νέα ΜΜΕ που έφτιαξε, εξαπολύοντας απίστευτους τόνους λάσπης κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Προφανώς τίποτε από αυτά δεν θα του βγει. Άλλωστε τι του βγήκε μέχρι τώρα;

Το μόνο που θα καταφέρει είναι να αναχθεί σε... Μαδούρο της Ελλάδας.

Η χωρά θα βαλτώνει καθημερινά, ο κόσμος θα φτωχαίνει και μαζί με την αντιπολίτευση θα του φωνάζει φύγε, άλλα αυτός θα βρίσκεται στο παράλληλο σύμπαν του Μαξίμου προσπαθώντας να γραπωθεί από την καρέκλα της εξουσίας.

Και τότε θα παρακαλάει πράγματι να βγει τρίτο κόμμα για να γλιτώσει τα επίχειρα των δεινών που έφερε στη χώρα. Άλλα ούτε αυτό θα του βγει γιατί καραδοκεί το Ειδικό Δικαστήριο του Κυριάκου. Άλλωστε έχει το επιτυχημένο know - how του πατέρα του και ο νοών νοείτω.

Προσδεθείτε λοιπόν σύντροφοι και... απολαύστε το τέλος του λαοπρόβλητου ηγέτη που θα τσάκιζε το παλιό και θα έφερνε το νέο. Μάζι του βέβαια τσακιστήκαμε κι εμείς, αλλά ας όψεται ο Σαμαράς που τον καταδίκασε να πιει το ποτήρι των ψεμάτων του μέχρι τελευταίας σταγόνας.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου