Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΗΠΑ, ΙΣΡΑΗΛ!


ΣΕ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ

Το Ισραήλ, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν αρκετούς γύρους μυστικών συνομιλιών για να συζητήσουν την κατάπαυση του πυρός στη νότια Συρία και τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στα σύνορα της χώρας με το Ισραήλ και την Ιορδανία, ανέφερε η εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη Ισραηλινούς και Ευρωπαίους πολιτικούς.

Σύμφωνα με τη Haaretz, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν και σε μία από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας Ρωσίας-ΗΠΑ για τη κατάπαυση του πυρός στη Συρία στις 7 Ιουλίου. Η ισραηλινή πλευρά δήλωσε ότι αντιτίθεται στη συμφωνία λόγω του γεγονότος ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν εστίασαν την προσοχή τους στην απόσυρση των ιρανικών δυνάμεων από τη Συρία.

Οι ανώνυμες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι στις συνομιλίες συμμετείχαν κορυφαίοι διπλωμάτες, αξιωματούχοι άμυνας και ασφάλειας από τις τρεις χώρες.

Η ισραηλινή πλευρά φέρεται να είχε εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, του Υπουργείου Άμυνας και της κοινότητας πληροφοριών.
Η αμερικανική ομάδα απαρτιζόταν από τον Ειδικό Απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Michael Ratney, τον Ειδικό Προεδρικό Απεσταλμένο του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Αντιμετώπιση του ISIS (Daesh), Brett McGurk.
Η ρωσική αντιπροσωπεία εκπροσωπήθηκε από Ειδικό Προεδρικό Απεσταλμένο για τη Συρία Alexander Lavrentyev, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αμμάν φιλοξένησε δύο συναντήσεις σε μια μέρα: η πρώτη ήταν μεταξύ Ισραήλ, Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών και η δεύτερη μεταξύ Ισραήλ, Ιορδανίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Αρκετές ημέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε άλλη συνάντηση σε μια ευρωπαϊκή πόλη που δεν αποκαλύφθηκε.

Η κύρια διαφωνία αφορούσε το γεγονός ότι η κατάπαυση του πυρός θεωρήθηκε από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως εργαλείο για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την ενίσχυση της καταπολέμησης του ISIS.

Από την άλλη πλευρά, το Ισραήλ τόνισε την ανάγκη να συζητηθεί η παρουσία του Ιράν στο έδαφος της Συρίας, συγκεκριμένα η απόσυρση του Ιρανών Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, του κινήματος του Χεζμπολάχ του Λιβάνου και των σιιτικών πολιτοφυλακών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το μνημόνιο για τη δημιουργία ζώνης αποκλιμάκωσης στις επαρχίες Daraa, Quneitra και As-Suwayda στη νοτιοδυτική Συρία, που συμφωνήθηκε από τη Ρωσία, την Ιορδανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τέθηκε σε ισχύ στις 9 Ιουλίου. Από τότε, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία έχει δημιουργήσει νέα σημεία ελέγχου και παρατηρητήρια σε όλη την ασφαλή ζώνη για να διασφαλιστεί ότι οι εχθροπραξίες δεν θα επαναληφθούν.

hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου