Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

AΛΕΞΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ! Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ NOOR ONE ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!


Επιτέλους, η ελληνική Βουλή θυμήθηκε ότι υπάρχει και η υπόθεση Καμμένου –Noor1. Θυμήθηκε και αποφάσισε να συζητηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις καταγγελλόμενες συνομιλίες του κ. Πάνου Καμμένου με ισοβίτη κατάδικο για εμπορία ναρκωτικών και ενδεχόμενη απόπειρα επηρεασμού τις ανακριτικής διαδικασίας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Η συζήτηση που ήταν να γίνει 21 Ιουλίου είχε αναβληθεί λόγω του σεισμού στην Κω κι έκτοτε αγνοούταν. Είπαν να μη χαλάσουν τα μπάνια και το μαύρισμα του ακομβίωτου στρατηγού και το τράβηξαν όσο πάει. Παρ’ ολίγο να περάσει και το 2017 βεβαίως αλλά εντάξει, δεν έγινε και τίποτε.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «εν όψει όλων των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι:

α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή,

β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και

γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών, αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεών αυτών εκ μέρους των εμπλεκομένων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά).

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής και προσβλέπουμε στη στήριξη του αιτήματος μας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».

Να υποθέσουμε ότι τίποτε δεν θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου. Μια ακόμη σύγκρουση των κομμάτων, θα ακούμε το μακρύ και το κοντό του καθενός, θα σκοτωθούν με αλληλοκατηγορίες εκατέρωθεν, ο Καμμένος θα κραδαίνει χαρτιά και θα μιλά για «αόρατα» σκάνδαλα, ο Τσίπρας θα στηρίζει το συνεταιράκι του και στο τέλος θα αποφασιστεί να μη γίνει εξεταστική γιατί… δεν συντρέχει λόγος.

Κι έτσι θα παραμείνουν αναπάντητα τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση, και το κυριότερο: Η στάση του Καμμένου, η ωμή παρέμβασή του και τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια πίσω από την πλάτη των δικαστών έδωσαν γερό πλεονέκτημα στον… «εχθρό». Ο Μαρινάκης μπορεί εύκολα να επικαλείται πολιτικές διώξεις όταν τον κατηγορούν, απλά και μόνο γιατί ο υπουργός Άμυνας είχε τη φαεινή ιδέα για «στήσιμο» μιας υπόθεσης ώστε να κατηγορηθεί ο Μαρινάκης και κατ’ επέκταση ο Μητσοτάκης.

Ποντάρουμε στο γεγονός ότι η 25ηΣεπτεμβρίου δεν θα βγάλει τίποτε παρά μόνο φωνασκίες, ύβρεις, ανούσιες κουβέντες και κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Όμως, έτσι είναι. Υπάρχει έστω και μια περίπτωση να δώσει ο Τσίπρας βορά στα μίντια των Καμμένο; Την άλλη μέρα θα προκηρύσσει εκλογές. Τον... κρατάει από το δεξιό αυτό ο Καμμένος τον Αλέξη.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου