Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

TOTE MΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΓΟΥΔΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ...


Έναν από τους διαλόγους που έγιναν μεταξύ του Βαρουφάκη και του Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτει το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Ο διάλογος έγινε το βράδυ του δημοψηφίσματος και με την κυβέρνηση να έχει πετύχει το 62%.

Λέει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός:

«Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα... Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.»

Και συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του: «Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μου εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε [...] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.»

Τρία είναι τα σημεία που προξενούν εντύπωση:

1.Ο Τσίπρας παραδέχεται ότι έδωσε στους δανειστές περισσότερα απ’ ότι ο Σαμαράς. Και προσέξτε. Αυτό πριν υπογράψει το μνημόνιο του 2015 και πριν τα πρόσφατα μέτρα που επίσης υπέγραψε στα τέσσερα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, την ίδια ώρα που το έπαιζε επαναστατική έδινε τα πάντα στους δανειστές κάτω από το τραπέζι. Είναι μια ωμή παραδοχή για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δώσει λιγότερα στους δανειστές, είχε διαπραγματευτεί καλύτερα και το mail Χαρδούβελη ήταν πράγματι… παιδική χαρά.

2.Το δεύτερο σημείο είναι η συνειδητοποίηση των επιπτώσεων των πράξεων που έκανε αυτή η συμμορία. Το Γουδή στοίχειωσε τον Τσίπρα και γι’ αυτό έκανε πίσω. Ίσως τελικά να του είχε μείνει μια σταλιά αξιοπρέπειας ή κατ’ άλλους μια μεγάλη δόση αυτοπροστασίας. Γνώριζε ότι θα τον κρέμαγαν στο Σύνταγμα αν έβγαζε την Ελλάδα από το ευρώ. Είναι, όμως, και μια ξεκάθαρη παραδοχή για το πώς εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα. Ο Τσίπρας και η παρέα του γνώριζαν πριν καν ανακοινώσουν το δημοψήφισμα ότι όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα θα έπρεπε πάση θυσία να αυτοπροστατευτούν. Φοβόντουσαν δηλαδή το Γουδή, ήθελαν με κάθε τρόπο να επικρατήσει το «ναι», αλλά ήταν αποφασισμένοι να μετατρέψουν το «όχι» σε «ναι» μόνο και μόνο για να γλιτώσουν το Ειδικό Δικαστήριο. Παρτάκηδες και φιλοτομαριστές δηλαδή ακόμη και την ώρα που ο κόσμος χόρευε στο Σύνταγμα επαναστατικά τραγούδια.

3.Το τρίτο είναι ότι στο θολωμένο μυαλό ενός πολιτικού που είναι παντελώς ανίκανος να είναι πρωθυπουργός, υπήρχε η σκέψη ότι ο Στουρνάρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κάποιοι άλλοι ετοίμαζαν πραξικόπημα. Μαζί με τις… μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή την ΕΥΠ. Είναι πράγματι άρρωστος ο άνθρωπος. Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να στέκει στα καλά του. Τις μυστικές υπηρεσίες που ο ίδιος ελέγχει με τοποτηρητή του; Έλεος, υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Αλλά και από πού πήρε τις πληροφορίες ότι ο διοικητής της ΤτΕ και ο Παυλόπουλος ετοίμαζαν πραξικόπημα; Ποιο ήταν άραγε εκείνο το σκεπτικό που τους έβαλε να σκεφτούν κάτι τέτοιο; Το ότι υπήρχαν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι, ευρωπαϊστές οι οποίοι έβλεπαν να έρχεται η καταστροφή και προειδοποιούσαν; Το ότι σε μια στιγμή η Ελλάδα θα έχανε κατακτήσεις δεκαετιών γιατί κάποιοι τρελοί κυβερνούσαν; Ουδέποτε υπήρξε σχέδιο για… πραξικόπημα των ευρωπαϊστών. Αντιθέτως, το σχέδιο ή τελικά το πραξικόπημα το έκανε ο Τσίπρας και η παρέα του καταστρέφοντας τη χώρα. Μακάρι ο Παυλόπουλος, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες να είχαν κάνει… πραξικόπημα, όπως λέει ο Τσίπρας. Ίσως τότε να γλιτώναμε την τεράστια ζημιά, την ξεφτίλα και τα δύο χαμένα χρόνια.

Όλα αυτά που αποκαλύπτονται δείχνουν ότι μας κυβερνούσε τότε μια κυβέρνηση με κρίση πανικού. Από θαύμα δεν υπέστη η χώρα χειρότερα και ίσως τελικά στο παρασκήνιο η Ελλάδα να γλίτωσε τον ξαφνικό θάνατο γιατί κάποιοι ευρωπαϊστές, σοβαροί και λογικοί άνθρωποι απέτρεψαν αυτό το ενδεχόμενο.

Η συμμορία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ δεν θα είχε πρόβλημα να αιματοκυλήσει τη χώρα για να παραμείνει στην εξουσία. Όμως, θα πρέπει να γνωρίζει κάτι ο κ. Τσίπρας. Τότε μπορεί να γλίτωσε το Γουδή, αλλά το Γουδή υπάρχει πάντα…

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου