Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΑ SMARTPHONE ΚΑΙ ΣΤΑ TABLET!


Εξυπνο κινητό; Θα πληρώσετε φόρο! Αυτό προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη και επιβάλλει φόρο σε υπολογιστές, εκτυπωτές, tablet, φωτογραφικες μηχανές, scanner και στα λεγόμενα έξυπνα κινητά!
Ο φόρος θα κυμαίνεται από 2% έως 6% επι της αξίας του προϊόντος. Τα δικαιώματα αυτά θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ και θα αποδίδονται στους πνευματικούς δημιουργούς της χώρας. Παρά το γεγονός ότι είχε προκληθεί σάλος από την περασμένη εβδομάδα τα smartphones δεν εξαιρέθηκαν από τον φόρο 2%.

Η κα Κονιόρδου είχε δεσμευθεί ότι θα εξαιρούσε τα εξυπνα κινητά αλλά δεν το έκανε. Απλά απέφυγε να ορίσει το ύψος του φόρου.

Η διάταξη προβλέπει ότι σε κάθε υπολογιστική διάταξη με μνήμη RAM άνω των 4 GB την επιβολή φόρου 2%. Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, με αλλαγή στο παρά ένα της ψήφισης του νόμου, διπλασίασε την φορολογία καθώς η αρχική πρόταση προέβλεπε το δικαίωμα αυτό στο 1%.



Επίσης, επιβαρύνονται επιπλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι πάνω από 1 TB και με 4% οι φωτοτυπικές μηχανές, τα scanner, οι εκτυπωτές το χαρτί φωτοτυπίας και οι σκληροί δίσκοι μέχρι 1TB.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου