Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ! ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ... (ΒΙΝΤΕΟ)



Σοβαρός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της νέας εξέγερσης μεταναστών στο Hotspot της Μόριας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Lesvosnews.gr έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ένας τραυματίας αστυνομικός και ένας μετανάστης, ενώ έχουν ζητηθεί από το ΕΚΑΒ να σπεύσουν και άλλα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν γίνει ζημιές σε πάνω από 10 αυτοκίνητα, ενώ στη Λέσβο έφτασαν με c-130 ενισχύσεις με άνδρες των ΜΑΤ.

Προηγούμενη ενημέρωση:
Νέες ταραχές έχουν ξεσπάσει στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας στη Λέσβο, με τους εξαγριωμένους πρόσφυγες και μετανάστες να πετούν πέτρες και τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι μετανάστες έχουν ανάψει φωτιές τόσο εντός όσο και εκτός του camp. Στο σημείο έχουν σπεύσει 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 16 πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Τα επεισόδια συνεχίζονται και το απόγευμα, με αμείωτη ένταση ανάμεσα σε ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και Αφρικανούς, κυρίως, μετανάστες. Οι αστυνομικοί έχουν εισέλθει μέσα στο Κέντρο και αυτήν την ώρα (17.00 μ.μ) γίνεται προσπάθεια να εγκλωβιστούν πολλοί από τους εξεγερμένους στη βορειοδυτική πλευρά του Κέντρου και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Γυναίκες και παιδιά έτρεχαν να βγουν έξω από το κέντρο για να σωθούν. Εγκλωβισμένοι μέσα στο camp παρέμειναν για αρκετή ώρα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα Εμπρος, και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στο νησί- μερικοί βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου 2016 - αλλά και για τις απελάσεις συμπατριωτών τους στην Τουρκία.

Σύντομο βίντεο από τις ταραχές ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Τwitter, η οργάνωση United Rescue Aid‏.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.gr, οι μετανάστες έχουν κλείσει το δρόμο με κάδους απορριμμάτων τους οποίους καίνε, ενώ έχουν προκαλέσει ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

Δείτε ολα τα βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου