Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΡΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ! "ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΝΙΞΩ!" (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)



Ένας καταστηματάρχης της Πάτμου συνελήφθη διότι στη μέση του δρόμου – όπως υποστηρίζουν οι εφοριακοί – γρονθοκόπησε στο κεφάλι ελεγκτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το περασμένο Σάββατο, ο οποίος μαζί με δύο συναδέλφους του, είχαν πάει από τη Λέρο στο «Νησί της Αποκάλυψης» για ελέγχους σε επιχειρήσεις, προκειμένου να αποκαλυφθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές, ενώ περπατούσαν σε δρόμο κοντά στο λιμάνι, ο άνδρας τους πλησίασε, ρώτησε αν είναι εφοριακοί και μόλις ο νεαρός ελεγκτής του απάντησε θετικά, άρχισε – δίχως να ειπωθεί κάτι παραπάνω – να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι και να τον χαστουκίζει.

Όπως μεταφέρεται από την ΑΑΔΕ, ο ξυλοδαρμός έλαβε χώρα σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, μπροστά στο λιμάνι και ενώ αστυνομικοί παρακολουθούσαν την σκηνή, δεν επενέβησαν. Όταν πήγαν σε αυτούς οι εφοριακοί, ζητώντας τους να συλλάβουν τον επιχειρηματία, ο οποιος διατηρεί καταστήματα στο νησί, εκείνοι δήλωσαν αναρμόδιοι, λέγοντας ότι το περιστατικό έγινε σε ζώνη ευθύνης του Λιμενικού.

Ο εφοριακός που δέχθηκε την επίθεση είπε ότι μαζί με συναδέλφους του καθόταν σε παγκάκι κοντά στο επίμαχο τσιπουράδικο με στόχο να διαπιστώσει αν κόβονται αποδείξεις. Ξαφνικά τους πλησίασε ο ιδιοκτήτης και όταν έμαθε την ταυτότητά τους, τους επιτέθηκε. Ο επιχειρηματίας εμφανίζεται αμετανόητος. Όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη όπως θα δείτε στο επόμενο βίντεο, αλλά λέει ότι τον κυνήγησε και στο αστυνομικό τμήμα.



Αποτροπιασμό για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Πάτμο, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει λόγο για «μεροκάματο του τρόμου». «Το περιστατικό με τους συναδέλφους εφοριακούς του συλλόγου στην Πάτμο ήρθε να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων» σημειώνει ο Σύλλογος, επισημαίνοντας ότι οι εφοριακοί είναι εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντα τους.

«Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων;» αναρωτιούνται οι εφοριακοί, επισημαίνοντας: «Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να την δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία, γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες». Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «αν η προσπάθεια δεν είναι συλλογική, θα αποτύχει».

Οι εφοριακοί καταλήγουν: «Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΑΕ την ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση στο έργο μας, την παροχή των απαιτούμενων εργαλείων για την εκτέλεση των καθηκόντων μας και την απόσυρση της δαμόκλειας σπάθης της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών (νόμος 4342/2015) η οποία δυσχεραίνει το ελεγκτικό μας έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου