Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

ΣΑΛΟΣ! ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣΕ... ΦΟΥΣΤΑ! ΕΛΕΟΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Η αστυνομία στη Σαουδική Αραβία συνέλαβε τελικά τη γυναίκα που κυκλοφόρησε δημοσίως φορώντας μίνι φούστα και η οποία είχε αναρτήσει το σχετικό βίντεο στα social media, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε ότι η γυναίκα συνελήφθη στο Ριάντ, επειδή φορούσε «άσεμνα ρούχα» και παρέπεμψε την υπόθεσή της στον εισαγγελέα.

Η νεαρή γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, που χρησιμοποιεί το όνομα Khulood στα social media, άρχισε να δέχεται πυρά όταν δημοσίευσε ένα βίντεο στο Snapchat, στο οποίο περπατά σε ένα ιστορικό χωριό βόρεια του Ριάντ, φορώντας μίνι φούστα και κοντή μπλούζα. Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες πρέπει να κυκλοφορούν δημόσια έχοντας το σώμα τους καλυμμένο, φορώντας αμπάγια.

Πολλοί χρήστες των social media σε αναρτήσεις τους ζητούσαν τη σύλληψη της γυναίκας, αν και κάποιοι την επαινούσαν γιατί έδειξε θάρρος με τις ενδυματολογικές επιλογές της, θεωρώντας ότι δημοσίευσε το βίντεο ως μία μορφή διαμαρτυρίας για τους αυστηρούς κανόνες που επιβάλλονται στις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.
Ομως, εκείνη δήλωσε στην αστυνομία ότι το βίντεο δημοσιεύθηκε εν αγνοία της. Οπως είπε στις αρχές, μαζί της ήταν ένας άνδρας συγγενής της, κάτι που απαιτείται επίσης στη χώρα και επέμεινε ότι δεν «ανέβασε» η ίδια το βίντεο στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου