Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

"ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ"! ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΟΥ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΠΑΡΑΖ ΔΗΛΩΣΕΩΝ! ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ...


Μπαράζ δηλώσεων κατά της κυβέρνησης για τη σύλληψη του εκδότη και του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά»
Πληθαίνουν οι δηλώσεις εκπροσώπων του Τύπου και της πολιτικής για τη μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και τη σύλληψη των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου.

Ο εκδότης κι ο διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» πέρασαν το βράδυ τους στη ΓΑΔΑ, αναμένοντας σήμερα τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κι ο πολιτικός κόσμος αντέδρασε με τη νέα αυτή τακτική της κυβέρνησης κατά των ΜΜΕ.

Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: Πρακτική Καμμένου η εισβολή σε δημοσιογραφικά γραφεία
«Το θέμα της σύλληψης των δημοσιογράφων Κουρτάκη και Τζένου γίνεται πλέον πολιτικό καθώς ο κ. Καμμένος συμμετέχει σε μια Κυβέρνηση. Ας αναλογιστούν άπαντες τις ευθύνες που έχουν στην ελευθεροτυπία. Δεν μπορεί αλα καρτ τα ΜΜΕ να μας αρέσουν ή όχι», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος.
Τόνισε πως τα ΜΜΕ έχουν στοχοποιήθει και είναι διαφορετικό να υπάρχει αντιπαράθεση και αυτή να μένει σε δηλώσεις και άλλο να εισβάλουν αστυνομικοί στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα ΜΜΕ, αυτή την πρακτική την έχει ακολουθήσει και στο παρελθόν ο κ. Καμμένος ο οποίος θέλει να λύνει έτσι τις διαφορές του.

Αντώνης Δελατόλλας - Ο Καμμένος στρέφεται κατά της πολυφωνίας
Η χθεσινή κίνηση του Πάνου Καμμένου κατά των Παραπολιτικών δίνει σήμα στον νέο δημοσιογράφο ότι δεν μπορεί να γραφει όπως θέλει μήπως θεωρηθεί συκοφαντικό είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας το Ποντίκι Αντώνης Δελατόλλας.
Σημείωσε πως αν ο Καμμένος έχει θιχτεί είχε τη δυνατότητα της δημόσιας δήλωσης για να καταδικάσει τον δημοσιογράφο ή την εφημερίδα ή θα μπορούσε να προσφύγει σε αγωγή και όχι να ζητήσει την αυτόφωρη διαδικασία που στρέφεται κατά της πολυφωνίας.
Τόνισε πως ευθύνες έχει και ο πρωθυπουργός καθώς ο Πάνος Καμμένος είναι κυβερνητικός εταίρος. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έχει ακολουθήσει αλλοπρόσαλλη τακτική απέναντι στα μίντια υπογραμμίζοντας με έμφαση πως τέτοιες πρακτικές πλήττουν την κυβέρνηση.

Γιώργος Παπαχρήστος – Αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία
«Δεν μπορώ παρά να σταθώ δίπλα στους συναδέλφους μου Κουρτάκη-Τζένο» σημειώνει στην στήλη του στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος είχε συλληφθεί και αυτός το 2013 έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου.
Αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία του Ερντογάν σημειώνει ο δημοσιογράφος και συνιστούν βαρύ πλήγμα κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας αναφέρει στο σχόλιο του ο Γιώργος Παπαχρήστος.
«Ως πότε θα σύρονται στα Δικαστήρια με την αυτόφωρη διαδικασία δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα τα οποία κατά την άποψη του θιγόμενου συνιστούν συκοφαντική δυσφήμηση»; καταλήγει απευθυνόμενος στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Μαρία Σπυράκη – Δυσανεξία στην κριτική
«Η κυβέρνηση έχει δυσανεξία στην κριτική και αποκαλύπτεται επιχείρηση καταστολής των διαφορετικών απόψεων» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει δημοσιογράφους και προχωρά στο επόμενο στάδιο, επιχειρεί όπως είπε να εκφοβίσει την διαφορετική άποψη και τα μέσα ενημέρωσης.
Η Μαρία Σπυράκη είπε πως δεν βοηθάει την εικόνα της Ελλάδας να μεταφέρεται στις Βρυξέλλες ότι συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι ενώ υπογράμμισε ότι οι δημοσιογράφοι προστατεύονται στην ΕΕ, ενώ ανέφερε επίσης πως η Νέα Δημοκρατία έχει ταχθεί υπέρ της έκφρασης όλων των φωνών ανοιχτά.

Στέλιος Κούλογλου – Να καταργηθεί ο νόμος
Ο νόμος για τον Τύπο είναι μεταξικός και θα έπρεπε να είχε καταργηθεί είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.
Τόνισε ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει ώστε όσοι θίγονται να μπορούν να βρουν το δίκιο τους και να μην υπάρχουν αυτόφωρες διαδικασίες.
Είπε πως δεν θα πρέπει να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί που δεν κινδυνεύουν από το αυτόφωρο λόγω ασυλίας θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ανοχή στην κριτική. Σημείωσε ότι όταν ασκούμε κριτική αυτή να γίνεται στον πολιτικό για παράδειγμα και όχι να υπάρχουν αναφορές στις οικογένειες των πολιτικών. Τόνισε ότι είναι κατακριτέο ότι εξακολουθεί να ισχύει ο νόμος για περιπτώσεις αδικημάτων περί τύπου.

Άδωνις Γεωργιάδης – Απαράδεκτη η κίνηση Καμμένου να μηνύσει δημοσιογράφους
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης την κίνηση του Πάνου Καμμένου να κλείσει στο κρατητήριο τους δύο δημοσιογράφους, Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος ως πολιτικός απολαμβάνει την βουλευτική του ασυλία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο υπουργός, ως πολιτικός έχει βουλευτική ασυλία, άρα δεν μπορεί να πάει στο αυτόφωρο. «Όταν ένας πολίτης δέχεται μήνυση και πάει αυτόφωρο αυτόματα κάνει μήνυση στον μηνυτή του για δυσφήμηση και συλλαμβάνεται και ο μηνυτής με την αυτόφωρο διαδικασία. Στην περίπτωση του πολιτικού όμως δεν συμβαίνει αυτό κι έτσι ο κ. Καμμένος παρά την μήνυση που κατατέθηκε από τους δύο δημοσιογράφους δεν πέρασε από την διαδικασία του αυτοφώρου».
Ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε αυτή την τακτική, ενώ υπογράμμισε ως πολιτικός από τους τους κ.κ. Κουρτάκη και Τζένο έχει δεχτεί έντονη και σκληρή κριτική, ωστόσο ποτέ και σε κανέναν δημοσιογράφο δεν έκανε μήνυση ακριβώς επειδή ο ίδιος έχει βουλευτική ασυλία.
«Ο πολιτικός δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται την δική του ασυλία για να στέλνει τους άλλους στο κρατητήριο. Δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε ο Καμμένος», συμπλήρωσε.

Κώστας Ζαχαριάδης: Η σύλληψη δημοσιογράφων μου δημιουργεί αποστροφή
Σαφείς αποστάσεις από τις πρακτικές Καμμένου πήρε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ
Το να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι μου δημιουργεί ένα συναίσθημα απόστασης και αποστροφής είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.
Είπε πως τον υπερβαίνει η εμπλοκή παιδιών ή συζύγων στην πολιτική αντιπαράθεση. Τόνισε πως θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία του αυτόφωρου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της βουλευτικής ασυλίας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί για το θέμα στην πρόταση του κόμματος για την συνταγματική αναθεώρηση
Τόνισε πως οι οποίες διαφωνίες θα πρέπει να μένουν στο πλαίσιο της πολιτικής σύγκρουσης και αντιπαράθεσης. Είπε πως αν υπάρξουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις και συμφωνήσουν θα μπορεί να αλλάξει ο νόμος Βενιζέλου για την ασυλία.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ανησυχία για την εισβολή σε δημοσιογραφικά γραφεία
Είναι έντονη η ανησυχία από την παρέμβαση των διωκτικών αρχών σε δημοσιογραφικά γραφεία, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Τόνισε ότι μας αιφνιδίασε η κίνηση των αρχών σημειώνοντας ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κρίση της Δημοκρατίας.
Είπε επίσης ότι μερικοί δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο του τύπου.

ΚΚΕ – Όχι σε διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων
Σχόλιο για τις μηνύσεις του Πάνου Καμμένου, σε βάρος των Ιωάννης Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου έκανε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
Σε αυτό αναφέρει: «Όσο είναι απαραίτητο να τηρείται από όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους η δημοσιογραφική δεοντολογία και η υπεύθυνη άσκηση του έργου τους, άλλο τόσο είναι απαραίτητο, όταν προκύπτουν προβλήματα να μην επιλύονται αυτά μέσα από δικαστικές διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων, αλλά με τη δημόσια καταγγελία, πολιτική αντιπαράθεση και κριτική».

Ζαφειρόπουλος: Πλήγμα στην ελευθεροτυπία η σύλληψη Κουρτάκη-Τζένου
Την έκπληξή του για την διαχείριση της μήνυσης που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στην διευθυντή και στον εκδότη της Εφημερίδας Παραπολιτική και την σύλληψή τους εξέφρασε ο συνήγορος των κ.κ. Κουρτάκη και Τζένο, κ. Ζαφειρόπουλος μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή των Σωτήρη Ξενάκη και Σωτήρη Αδαμόπουλο. «Ο κ. Καμμένος είχε προνομιακή μεταχείριση κανείς άλλος δεν τυγχάνει της αριστοκρατικής αντιμετώπισης όπως ο υπουργός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρόπουλος
«Είναι προφανές ότι έγινε μια προνομιακή μεταχείριση από την πλευρά του μηνυτή ακριβώς επειδή φέρει την ιδιότητα του υπουργού. Κινητοποιήθηκε ένας μεγάλος μηχανισμός εναντίον των δύο δημοσιογράφων, Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο. Αυτή την διαδικασία εμείς την καταγγείλαμε ως ένα σοβαρότατο πλήγμα στην δημοσιογραφία και στην ελευθεροτυπία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος σημείωσε επίσης ότι «Ήταν κοντά η Ένωση Συντακτών στους δύο δημοσιογράφους, γιατί είναι πραγματικά κάτι το πρωτοφανές αυτό που συνέβη. Οι καταγγελίες πρόκειται περί αφηγηματικές κυρίως περί εκβιασμού γι’ αυτό και απορρίφθηκαν. Οι ειδήσεις που ανέφεραν οι Κουρτάκης Τζένος είναι ειδήσεις διασταυρωμένες, ενώ οπως αποκάλυψε ο κ. Ζαφειρόπουλος ο κ. Καμμένος επικαλείται τον ανήλικο γιό του, ωστόσο αυτός είναι ενήλικος.
Σχετικά με την διαδικασία υπογράμμισε ότι: «Σήμερα αναμένεται να ζητηθεί η τριήμερη αναβολή, προκειμένου να ετοιμαστεί η υπεράσπιση και να αποδειχθεί η αλήθεια».

Οι αστυνόμοι του Τσαουσέσκου, ρίχνονται δεν βάλλονται κ.Μαρινάκη. Από το σπάσιμο της πόρτας στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ μέχρι τις συλλήψεις στον Πειραιά, ένα τσιγάρο δρόμος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου