Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ! «Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ…»


Ο Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την εκλογή του τελευταίου.

«Ο Τραμπ ήταν ένας επιχειρηματίας. Τώρα είναι κρατικός αξιωματούχος, ο επικεφαλής των ΗΠΑ, μίας υπερδύναμης, σημαντικής δύναμης της παγκόσμιας οικονομίας και στρατιωτικής δύναμης. Η επιτυχία του ως επιχειρηματία σημαίνει ότι είναι ένας έξυπνος άνθρωπος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, σε συνέντευξη στο NTV.

«Ως έξυπνος άνθρωπος είναι ικανός να διαχειριστεί γρήγορα ένα άλλο επίπεδο ευθύνης. Περιμένουμε ότι θα πράξει έχοντας αυτό κατά νου», πρόσθεσε αναφερόμενος στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε: «Πιστεύω ότι δεν είναι πια μυστικό, ο καθένας μπορεί να δει, ότι πολλοί από τους εταίρους μας προτιμούν να κάνουν αναφορές στις αρχές του διεθνούς δικαίου, διότι η ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο σταδιακά αποκαθίσταται. Αλλά αυτό είναι αναπόφευκτο! Προσπάθειες για τη δημιουργία ενός μονοπολικού κόσμου δεν έχουν αποτέλεσμα. Ζούμε σε μια διαφορετική διάσταση. Η Ρωσία είχε πάντα την άποψη αυτή – ότι, ενώ ταυτόχρονα προστατεουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, πρέπει να σεβόμαστε τα συμφέροντα άλλων χωρών. Έτσι, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συνάπτουμε σχέσεις με άλλες χώρες. »

Ο Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ στις 14 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, μετά από τις εντάσεις που προέκυψαν εξαιτίας των ζητημάτων της Ουκρανίας και της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου