Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ "ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ" ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ "ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ" ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ!


Όπως πληροφορηθήκαμε, οι δανειστές δεν είχαν ιδέα για τις εξαγγελίες του Τσίπρα. Έμειναν… παγάκια τόσο η ΕΚΤ όσο και η Κομισιόν, ενώ είναι σίγουρο ότι και το Βερολίνο και το ΔΝΤ, αν ισχύει αυτό το σενάριο, θα βγάζουν φωτιές κατά του Τσίπρα.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο της κρυφής συμφωνίας στο Eurogroup να δώσει ο Αλέξης αυτά τα ψίχουλα για να πάει μετά και να πει με… κλάμα όπως πάντα ότι υπέκυψε και πρέπει να δεσμευτεί για μέτρα τουλάχιστον 4.2 δις ευρώ από το 2019.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της απάτης, μόνο από το ΕΚΑΣ φέτος κόπηκαν 230 εκατ. ευρώ και για το 2017 ο προϋπολογισμός προβλέπει άλλο ένα ψαλίδι ύψους 439 εκατ. ευρώ. Δηλαδή στη διετία, επαναλαμβάνουμε μόνο από το ΕΚΑΣ κόπηκαν από τους συνταξιούχους 670 εκατ. ευρώ. Είναι δηλαδή περί τα 60 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που θα μοιράσει ο Τσίπρας.

Ασφαλώς και είναι θετικό ότι θα πάρουν λεφτά άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη. Όμως, αυτά τα λεφτά είναι το ζήτημα αν περισσεύουν πραγματικά ή αν πρόκειται στην ουσία για αναδιανομή εισοδήματος από φτωχούς σε… φτωχούς. Διότι ποιοι πλήττονται από τα σκληρά φορολογικά μέτρα και τις περικοπές; Φτωχοί και μεσαίοι και τα λεφτά που μένουν (αν στ’ αλήθεια μένουν) δίνονται επίσης σε φτωχούς. Αυτό είναι αναδιανομή φτώχειας και τίποτε άλλο.

Αν η εξαγγελία έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών τότε πάμε νωρίτερα σε εκλογές, πιθανότατα ακόμη και στις 22 Ιανουαρίου, όπως έχουμε γράψει πρόσφατα.

Ό,τι κι αν συμβαίνει πάντως, η κυβέρνηση και ο Τσίπρας προσωπικά μοιάζει με τους Τούρκους λίγο πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και πολλούς άλλους ανά τους αιώνες. Υποχωρούσαν και έβαζαν φωτιά στα σπαρτά και σε ό,τι άλλο θα ήταν χρήσιμο για τον εχθρό. Παρέδιδαν καμένη γη αδιαφορώντας αν οι ντόπιοι θα είχαν να φάνε ή θα πέθαιναν της πείνας.

Έτσι κάνει και ο Τσίπρας. Καμένη γη θα παραδώσει στη Νέα Δημοκρατία. Διαλυμένη οικονομία, άδεια ταμεία, ρήξη με τους δανειστές ή μια «Δρακόντεια» συμφωνία που θα δεσμεύει τις επόμενες γενιές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όποτε πάρει την εξουσία, θα είναι έρμαιο στις αποφάσεις που πήρε πριν από αυτόν ο Τσίπρας. Και θα είναι πολύ δύσκολο να κυβερνήσει έχοντας μια χώρα που θα μοιάζει με των… Ψαρών την ολόμαυρη ράχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαλύσει τη χώρα, να την παραδώσει σε άλλους και να περιμένει την αποτυχία τους. Το έκανε πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην το κάνει και ο κλώνος του;

Έρχονται δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα, τους πολίτες, τη ΝΔ. Έρχεται εφιάλτης που κρύβεται πίσω από παροχές. Μακάρι να βγούμε ψεύτες.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου