Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΦΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ "ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ!" (ΒΙΝΤΕΟ)


Για “προβοκάτσια” που έχει ως στόχο να εκτροχιάσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, έκανε λόγο ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σε μήνυμά του, λίγη ώρα μετά την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, από έναν Τούρκο αστυνομικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ανέφερε ακόμα, ότι ρώσικη ομάδα θα μεταβεί στην Άγκυρα για να πάρει μέρος στις έρευνες, καθώς οι Ρώσοι πρέπει να ξέρουν “ποιος έδωσε την εντολή στον δολοφόνο”.

Ολόκληρη η δήλωση του Βλάντιμιρ Πούτιν: “Ήταν ένας εξαιρετικός διπλωμάτης, που ήταν ιδιαίτερα σεβαστός στην χώρα που υπηρετούσε είχε καλές σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση αλλά και με άλλες πολιτικές ομάδες στη χώρα. Ο πρέσβης Καρλόφ ήταν καλόκαρδος άνθρωπος. Τον ήξερα προσωπικά. Αυτή η δολοφονία είναι οπωσδήποτε προβοκάτσια με στόχο τις ρωσοτουρκικές σχέσεις αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, που προωθούν η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται να σταματήσουν οι συγκρούσεις στη Συρία.

Η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσουμε είναι να ανεβάσουμε την ένταση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Οι εγκληματίες θα νιώσουν την ένταση. Η ρωσική επιτροπή έρευνας έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για την δολοφονία. Φτιάχνει μια ομάδα εργασίας η οποία θα φτάσει στην Άγκυρα για να ερευνήσει μαζί με τους Τούρκους, αυτή τη δολοφονία. Σε αυτό συμφωνήσαμε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Ερντογάν.

Πρέπει να ξέρουμε ποιος οργάνωσε τη δολοφονία. Ποιος έδωσε την εντολή στον δολοφόνο. Πρέπει να ενισχύσουμε την ασφάλεια στην τουρκική διπλωματική αποστολή στη Ρωσία. Πρέπει να πάρουμε εγγυήσεις από την Τουρκία, ότι η ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία εκεί θα έχει επίσης ενισχυμένη ασφάλεια.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου