Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ! ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΦΟΡΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!!!


Τρεις μέρες γιορτή στο ΤΕΙ Αθηνών περιμένουν τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου στις 16 , 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Παρά τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι οι επιδόσεις των μαθητών στο σχολείο έχουν σχέση με την οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου που διακρίνονται στους πανελλήνιους διαγωνισμούς φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών , είναι εκατοντάδες.

Τα μέλη τη Ένωσης Ελλήνων Φυσικών τονίζουν πως πρέπει "ν αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας της Φυσικής στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος με κατάλληλο εξοπλισμό και εργαστήρια, αλλά και την επαναφορά του μαθήματος της Αστρονομίας ως μάθημα επιλογής στη Β Λυκείου"

"Οι μαθητές στην Ελλάδα, τελειώνουν το Λύκειο χωρίς να γνωρίζουν βασικές πληροφορίες για τα σύγχρονα ζητήματα όπως αυτό της πυρηνικής ενέργειας και της διαχείρισής της, τον ηλεκτρομανητισμό, τους νόμους του Νεύτωνα, και την έννοια της κεντρομόλου δύναμης. Η Φυσική είναι η επιστήμη που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον κόσμο που μας περιβάλει. Είναι εργαλείο δημοκρατίας και όχι ανενεργή επιστήμη" τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Στη διάρκεια της τριήμερης γιορτής της Φυσικής στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθηνών , οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις γύρω από τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης (Cern, Αστρονομία, θέματα σύγχρονης φυσικής), να συνομιλήσουν με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές γύρω από τις προοπτικές της επιστήμης και τις σχολές που υπάρχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.eef.gr

http://eef.gr/enimerosi/1308-fisiki-mageyei-2016-2017.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου