Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2017 ΛΕΕΙ Ο ECONOMIST!



Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζεται ως μία μακρινή προοπτική
Εκτός του 2017 η Ελλάδα εγκαταλείπει το Ευρώ! Μόνο έτσι εξηγείται η αθλιότητα του πελατειακού κράτους των Βρυξελλών να πριμοδοτούν με αξιολογήσεις μία κυβέρνηση η οποία έχει στυλώσει τα πόδια στις μεταρρυθμίσεις και υπερασπίζεται με κάθε τρόπο το διεφθαρμένο Δημόσιο. Η πρόβλεψη ότι το Grexit θα προηγηθεί του Brexit καταγράφεται στην ετήσια έκδοση του Economist «Ο κόσμος το 2017» η οποία κυκλοφορεί ήδη.
Στο πλαίσιο των προβλέψεων που φιλοξενούνται στο συλλεκτικό τεύχος του έγκριτου οικονομικού περιοδικού, γίνεται αναφορά και στην οικονομική κατάσταση που αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας εντός του 2017.


Ωστόσο, η πρόβλεψη για την πορεία της Ελλάδας εντός του νέου έτους είναι μάλλον δυσοίωνη, αφού προβλέπεται η έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Είναι αξιοσημείωτο, μάλιστα, πως εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ πριν ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόβλεψη των αναλυτών του Economist έλαβε υπόψη την εύθραυστη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει (και αναμένεται να συνεχίσει να λαμβάνει) αντιδημοφιλή οικονομικά μέτρα, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζεται ως μία μακρινή προοπτική, αλλά ακόμη και όταν αυτή επέλθει θα είναι «χλιαρή», σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Economist.
«Έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης, είναι πιθανό ένα Grexit πριν καν «σφραγιστεί» το Brexit», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αντιλαμβάνεστε πως μετά από ένα τέτοιο δημοσίευμα οι Επενδυτές θα κόβουν λάσπη: Oσο γίνεται πιο μακριά από την διεφθαρμένη Κολομβία των Βαλκανίων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου