Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

"TΣΙΜΠΗΣΑΝ" ΤΗ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΤΑ SMART!


Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσαν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων smart, τα οποία πωλούσε στη συνέχεια αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά ή εξ’ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία. Συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα (έξι Έλληνες και πέντε αλλοδαποί), εκ των οποίων δύο ήταν ήδη έγκλειστα σε φυλακές. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επτά επιπλέον μέλη της οργάνωσης.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής εξιχνίασε 17 περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων smart, ενώ κατέσχεσε 15 αυτοκίνητα καθώς και πλήθος εξαρτημάτων, πινακίδων και διαρρηκτικών εργαλείων.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας «προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών αρχών, οι δράστες είχαν συστήσει από τις αρχές του χρόνου εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων τύπου smart, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη συνέχεια τα οδηγούσαν και τα στάθμευαν σε περιοχή των Αχαρνών, την οποία επιτηρούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αποφύγουν το ενδεχόμενο εντοπισμού τους από σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) που πιθανώς διέθεταν. Όταν βεβαιώνονταν ότι κανείς δεν προσέγγιζε το σημείο, α μετέφεραν σε συνεργείο αυτοκινήτων με σκοπό την αποσυναρμολόγηση ή παραποίηση τους για μετέπειτα πώληση.Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους και λειτουργούσαν μεθοδικά και σχεδιασμένα. Συγκεκριμένα, βασικό ρόλο στην οργάνωση είχε ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος των φυλακών, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων και ο οποίος καθοδηγούσε, μέσω του 22χρονου αδελφού του, τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας σχετικά με τον τρόπο διάπραξης των κλοπών. Ο 22χρονος μάλιστα κατείχε και διαχειριζόταν το λογισμικό με το οποίο παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας (immobilizer) των οχημάτων, καθώς και το ειδικό εξάρτημα “φύσα”.

Δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου