Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

H TEΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!


Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Πώς τους βλέπει η ελληνική κοινωνία μας είναι αδιάφορο. Άλλωστε, πέφτουν και δεν μπορούν ακόμη να το παραδεχθούν. Το έχουμε γράψει εδώ και καιρό ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Όμως, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο κάθε Έλληνα πολίτη, βλέποντας τα αποτελέσματα της έρευνας της Public Issue, είναι η εναλλακτική πρόταση για τη χώρα. Είναι ποιες είναι οι φιλοδοξίες και ποιες οι προσδοκίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Την ώρα αυτή όπου τα πάντα βρίσκονται στον αέρα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ίδια την πατρίδα, δεν πρέπει να κοιτάμε μια τελειωμένη κυβέρνηση αλλά αυτό που έπεται. Τι κομίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός, με βάση τις απαντήσεις του, έχει προεξοφλήσει ότι και η ΝΔ δεν θα σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Συγκεκριμένα, κυβέρνηση της ΝΔ προτιμά για τη χώρα το 32%, έναντι μόλις 14% που επιλέγει τη σημερινή. Ένας στους δύο πάντως (52%) δηλώνει «καμία από τις δύο».

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και παρ' ότι το 42% θεωρεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα, στην οδό Πειραιώς πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκια για άλλα ευρήματα της έρευνας.

Για το γεγονός ότι 9 στους 10 βλέπουν ότι η χώρα πάει φουλ για τον γκρεμό. Ότι οι περισσότεροι αισθάνονται οργή, θυμό, ντροπή για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και το ότι το 53% τάσσεται κατά των εκλογών και το 45% υπέρ.

Υπάρχει και ένας στους 4 που λέει ότι πρέπει να πάμε σε στάση πληρωμών, παρ' ότι γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε κατάρρευση των τραπεζών και πιθανότατα έξοδο από το ευρώ.

Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μια ξεκάθαρη οργή η οποία δεν έχει «χρώμα». Δεν είναι δεξιά, αριστερή και κεντρώα. Διαπερνά κάθετα τους πολίτες και θα χτυπήσει τους πάντες. Όλα τα κόμματα και τη Νέα Δημοκρατία που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση. Το εύρημα αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την έρευνα του ινστιτούτου Bertlesmann που δείχνει την έξαρση του δεξιού λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες συμφωνούν στο θέμα του φόβου της παγκοσμιοποίησης: μια πλειοψηφία των πολιτών (55%) εκλαμβάνει ως ευκαιρία τη διεθνή διασύνδεση πολιτικής και οικονομίας, ενώ το 45% διαβλέπει εκεί έναν κίνδυνο. Σύμφωνα με την έρευνα όσοι από τους συμμετέχοντες τηρούν επικριτική στάση έναντι της παγκοσμιοποίησης κατά κύριο λόγο φοβούνται τα μεταναστευτικά-προσφυγικά ρεύματα. Αντιμετωπίζουν τη μετανάστευση συχνότερα ως πρόβλημα, έχουν λιγότερες επαφές με αλλοδαπούς και εκφράζουν συχνότερα ξενοφοβικά αισθήματα. Είναι πιο επιφυλακτικοί έναντι της Ε.Ε. και της πολιτικής εν γένει.

Συμπέρασμα. Όπως και σε όλη την Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι η οικονομική κατάσταση, η έκρηξη του προσφυγικού, η διάλυση των εθνών – κρατών στο όνομα της παγκοσμιοποίησης. Κι επειδή οι πολίτες θέλγονται από ακραίες λαϊκίστικες φωνές είναι λογικό να δυναμώνουν τα ακραία κόμματα.

Είναι ορισμένα από τα μαθήματα διακυβέρνησης που πρέπει να πάρει η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης. Δεν αρκεί να προηγείται κανείς στη δημοφιλία ή στην καταλληλότητα. Ο κόσμος ζητά λύσεις στα προβλήματά του κι όχι αεριτζήδικες παρλαπίπες, θεωρίες χωρίς νόημα και στρατηγικές χωρίς ουσία. Και κυρίως ζητά πολιτικούς με κοχόνες που θα πατήσουν πόδι και δεν θα κάνουν τα ίδια λάθη του παρελθόντος.

Πριν αναλάβει ο Τσίπρας οι αριστεροί έλεγαν ότι πρέπει να τα καταφέρει γιατί αλλιώς θα διαλυθεί η Αριστερά. Τώρα όλοι οι δεξιοί λένε ότι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ πρέπει να τα καταφέρουν γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία της Δεξιάς. Το μόνο που έχουν κάνουν είναι απλά να ρίξουν μια ματιά στο τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου